Gaziantep Demokratik Kadın Platformu: İstanbul Sözleşmesi’ni değil cinayetleri engelleyin
Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, hemşire Fatma Solak’ın Kilis’te görev yaptığı hastane yakınında polis memuru olan eşi Hasan Solak tarafından öldürülmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, Fatma Solak’ın Kilis’te hemşire olarak görev yaptığı hastane yakınında polis memuru olan eşi Hasan Solak tarafından öldürülmesi ve bir hemşire arkadaşının yaralanması üzerine basın açıklaması yaptı. Açıklamada kadın cinayetlerinin son bulmasını isteyen kadınlar iktidara “İstanbul Sözleşmesi uygulansın” diye seslendi. Platform adına açıklamayı yapan Dr. Gökçe Altunay Kolağası, her güne kadın cinayeti haberleri ile başladığımızı dile getirdi. “Sadece şubat ayında 23 kadın öldürüldü, 21 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. Fatma Solak ve öldürülen diğer tüm kadınların katili tek kişi değildir, İstanbul Sözleşmesi’ni feshedilmesini sağlayanlar, ekranlarda cinsiyet eşitsizliğini savunanlar, erkek yargı, kadın düşmanı politikalar, okullarda toplumsal cinsiyet eğitimini kaldıranlar, Fatma’nın katliama uğramasının zeminini yaratmışlardır” diyen Kolağası, şiddet faillerine caydırıcı cezalar verilmesine dikkat çekti.

İktidarın cinsiyetçi söylemleriyle yeni şiddet olaylarının ve kadın cinayetlerinin önünü açtığına işaret eden Kolağası, “2008’den 2021’e kadar geçen süre zarfında 3 bin 719 kadın katledildi. 2021 verilerine göre cinsiyet Eşitsizliği Endeksi’nde Türkiye 156 ülke arasında 133. sıraya geriledi. Tekrardan söylüyoruz, failler en ağır cezayı almalılar, adalet tarafsız işlemeli, ana okullarından başlayarak toplumsal cinsiyet eğitimleri sağlanmalı, eşitlikçi politikalar kamu kurumları başta olmak üzere tüm alanlarda uygulanmalı, cinsiyetçi söylemler suç sayılmalı ve İstanbul Sözleşmesi uygulanmalıdır” dedi.

Sağlık emekçisi kadınlar, iktidarın, sağlıkta dönüşüm politikalarının bir sonucu olarak yaşanan sağlıkta şiddeti de kadına yönelik şiddeti de çözmek gibi bir derdi olmadığını söylüyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Anadolu Şube Eş Başkanı Nurdan Gürer ve SES İzmir Şubesi Hukuk Sekreteri Hava Akcan anlatıyor...  

HEMŞİRE EŞİNİ ÖLDÜREN HASAN SOLAK TUTUKLANDI
Kilis Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Hasan Solak, dün sabah saatlerinde eşi Fatma Solak’ı ve yanındaki hemşire arkadaşı hemşire S.Ç.’yi silahla vurdu.
Görev yaptığı hastanenin acil servisinde tedaviye alınan yaralılardan Fatma Solak, doktorların müdahalesine karşın kurtarılamadı. Seken kurşunla yaralanan ve tedavisi yapılan S.Ç.’nin sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi.
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Olayın ardından kaçan ve kısa sürede yakalanan polis memuru Hasan Solak ise İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi hakimliğe çıkarılan Hasan Solak, ‘kasten öldürme’ ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kilis'te istismar davası 'zamanında şikayetçi olun...

Mahkeme, istismara maruz bırakılan E.Ö.’nün zamanında şikayette bulunmadığını gerekçe göstererek dav...

Kilis’te savcı, şikayetin geciktiği gerekçesiyle i...

15 yaşındayken istismara maruz kalıp doğum yapan E.Ö. ile ilgili duruşmada savcı, şikayetin zamanınd...

Kilis’te istismar faili serbest, soruşturmada huku...

2 yıl boyunca bir çocuğu istismar eden fail 12 gün içinde serbest bırakıldı. Soruşturmada hiçbir del...