Funda T. tecavüze uğradı, şikayet etti, ‘Burası Türkiye dava açsan da bir şey olmaz’ cevabını aldı
Endüstriyel bir dağcılık firmasında eğitmenlik yapan Funda T., patronu Kemal A. tarafından tecavüze uğradığını anlattı. Funda T, ‘Ana firma ‘Burası Türkiye dava açsan da bir şey olmaz’ dedi’ dedi.

İstanbul Esenyurt’ta endüstriyel dağcılık firmasında eğitmenlik yapan Funda T., patronu Kemal A. tarafından tecavüze uğradığını anlattı.

Funda T. yaşadıklarından sonra Kemal A.’nın durumu normalleştirmeye çalıştığını ve aşağılayıcı ifadeler kullandığını anlattı.

Funda T., firmanın ana merkezindeki yöneticilerin de ‘Burası Türkiye dava açsan da bir şey olmaz’ şeklinde ifadeler kullandıklarını dile getirdi.

Funda T. yaşadığı olay sonrasında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Kemal A. hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM’

Olayın ardından çalıştığı firmanın merkezi olan İzmir’e gittiğini belirten Funda T. “Ana firmaya gittiğimizde bu iş çözülecek sanmıştım. Ama diğer iki ortak bu adamı korudular. ‘Burası Türkiye dava açsan da bir şey olmaz’ dediler bana. İşten ‘Patron tarafından nitelikli cinsel saldırıya uğradığım için ayrılıyorum’ şeklinde istifa edip çıktım. Dilekçemi de işleme almadılar, devamsızlıktan çıkış yaptılar. Ana firma şu an adamı koruyor, avukatlarıyla her şeyiyle bu adamı koruyorlar. Ben şu an onun bu olayın davaya dönüşmesini, delillerin toplanmasını ve bu adamın cezalandırılmasını istiyorum. Çünkü bu adam hâlâ aynı işine devam ediyor. Hâlâ statüsünde, altında çalışan insanlar var. Birçok kadın teknisyen şu an oradan eğitim alıyor” diye konuştu.

Kaynak: Evrensel

Görsel: Evrensel

İlgili haberler
Tecavüze uğradığını bildirdi, gözaltına alınan şah...

Eda Nur Kaplan'ın arkadaşları, Edanur'a cinsel saldırıda bulunan faillere işlem yapılmadığını, Edanu...

Tecavüz girişiminde bulunan İ.B. hakkında 13 yıl h...

Yanında çalışan göçmen kadına tecavüz girişiminde bulunan ve kadın dayanışmasıyla engellenen diş hek...

ODTÜ’lü öğrenciler: İstismarcıyı, katili, tecavüzc...

Çocuk istismarına hayır demek için bir araya gelen ODTÜ öğrencileri, 1 Temmuz 2021’de sona eren İsta...