Faruk Yavuz açık cezaevinden izinli çıkıp Kamile Yavuz'u öldürdü
Samsun'un Bafra ilçesinde evli olduğu Kamile Yavuz’u 25 yerinden bıçaklayarak katleden Faruk Yavuz’un 2003 yılında İzmir'de işlediği cinayetten 11 yıl ceza aldığı ortaya çıktı.

Samsun'un Bafra ilçesinde evli olduğu Kamile Yavuz’u 25 yerinden bıçaklayarak katleden Faruk Yavuz’un daha önce işlediği bir cinayetten 11 yıl ceza aldığı ve Kamile Yavuz'u açık cezaevinden izinli olarak çıktığında öldürdüğü öğrenildi.

2003'te yerel mahkemeden 11 yıl hapis cezası alan Faruk Yavuz, 2009'da çıkarılan infaz yasasından yaralanarak cezaevinden çıkıp Bafra ilçesine geldi. Bafra'da basit yaralama suçuna karıştığı da iddia edilen Yavuz, infazının yanması üzerine kasten adam öldürme suçundan kalan 5 yıllık cezasını tamamlamak için Bafra T Tipi Cezaevi'ne girdi. İzinli olarak cezaevinden yeniden çıkan Faruk Yavuz, bu kez de tartıştığı 2 çocuk annesi olan eşi Kamile Yavuz’u 30 Mayıs Pazar günü bıçakla öldürdükten sonra yakalandı. Adliyeye sevk edilen Yavuz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?
Samsun Bafra’da Kamile Yavuz isimli kadın, evli olduğu Faruk Yavuz tarafından 30 Mayıs Pazar günü bıçaklanarak öldürüldü. Faruk Yavuz kaçarken, sesleri duyan komşular durumu polise bildirdi. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.  İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan ağır yaralı Kamile Yavuz, özel hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan Kamile Yavuz, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti. Polis, Faruk Yavuz'u gözaltına aldı. Emniyette tamamlanan sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Faruk Yavuz'un, polis ifadesinde ise olayı anlatmayarak susma hakkını kullanmak istediğini söylediği belirtildi. Adliyeye sevk edilen Yavuz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: DHA

İlgili haberler
İnfaz yasasının ardından: ‘Düşündükçe içimde bir b...

‘Suçluların serbest bırakılacağını duyduğum günden beri dişimizle tırnağımızla kurduğumuz bu düzene...

Aydın Kadın Dayanışma Platformu: İnfaz Yasası’nı g...

Aydın Kadın Dayanışma Platformu İnfaz Yasası ve çocuk istismarı faillerine af gündemine ilişkin açık...

Kadınların erkek, yargı, devlet şiddetiyle mücadel...

Kadın cinayetlerinde artan vahşet tablosunu ve yaygınlaşan cezasızlığı Avukat Ezgi Duman değerlendir...