Eşini ve eniştesini bacaklarından vuran Erol G.'ye toplam 5 yıl ceza
Hakkında 'Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından 35 yıla kadar ceza talep edilen Erol G.'ye (35) sadece 'kasten yaralama' suçundan toplam 5 yıl 3 ay 22 gün ha

Bursa'da ayrı yaşadığı eşi Büşra G.'yi (33) "Çocuklarımı görmek istiyorum" diyerek çağırıp, çocuklarının önünde ruhsatsız tabancasıyla hem Büşra'yı hem de yanındaki eniştesi İ.E.'yi (38) tabancayla bacaklarından vuran, hakkında  'Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından 35 yıla kadar ceza talep edilen Erol G.'ye (35) sadece 'kasten yaralama' suçundan toplam 5 yıl 3 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Erol G., çıktığı ikinci duruşmada tahliye edilmişti. Karar duruşmasında yeniden hakim karşısına çıkan Erol G.'ye mahkeme heyeti, tutuksuz sanığa, eşini ve eniştesini "kasten yaralama" suçlarından toplam 5 yıl 3 ay 22 gün hapis cezası verdi.

NE OLMUŞTU?

2023 Haziran'da Yıldırım ilçesi Kurtuluş Caddesi'nde Erol G., Büşra G.'yi, "Kızımı ve oğlumu görmek istiyorum" diyerek Bursa'ya çağırdı. Çocukları ve eniştesi İ.E. ile yanına gelen Büşra G.'nin otomobiline binince Erol G., ruhsatsız tabancasıyla çocuklarının yanında, eşi ve kendisine engel olmak isteyen eniştesini bacaklarından yaraladı. Mobese kameralarına yansıyan olay sonrası kaçan Erol G. yakalanıp gözaltına alındı. Erol G., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Erol G. hakkında, Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından toplam 35 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. DHA'dan Denizhan Karahancı'nın haberine göre Sanık Erol G., duruşmada verdiği savunmada, eşini çocukları görme bahanesi ile çağırdığını, eşinin giydiği kıyafetine kızdığı için ateş ettiğini söylemişti.

Fotoğraf: Evrensel