Eşini aldattığı şüphesiyle öldürdü, istismarı örtbas etmek için cinayeti işlediği iddia edildi
Adana’da eşi Tuğba Dursun’u çocuklarının gözü önünde öldüren Burhan Dursun’un çocuklarına istismarda bulunduğunu ve olayı örtbas etmek için eşini öldürdüğü iddia edildi.

Adana’da, evli olduğu Tuğba Dursun’u çocuklarının önünde bıçaklayarak öldüren Burhan Dursun hakkında “eşi kasten öldürme” suçundan açılan davanın ilk duruşması Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile yargılandığı duruşmada Tuba Dursun’un yakınları sanığın kadın cinayetini çocuklarını maruz bıraktığı cinsel istismarı örtbas etmek için işlediği iddiasında bulundular.

Davayı Adana Kadın Platformu adına takip eden Av. Sevil Aracı verdiği bilgide, maktulün annesi ve kız kardeşinin, mahkemedeki beyanlarında Tuğba Dursun’un öldürülmeden bir süre önce çocuklarının babaları tarafından istismarda maruz bırakıldıklarından şüphelendiğini söylediklerini belirtti. Aracı, anne ve kız kardeşin mahkemede sanığın bu suçu örtbas etmek için Tuğba’yı öldürdüğünü beyanında bulunduklarını aktarırken, mahkemenin savcılığa ihbarda bulunulmasına karar verdiğini ifade etti.

TUĞBA UYURKEN ÖLDÜRMÜŞ

Sevil Aracı, Tuğba Dursun cinayetinin soğukkanlılıkla ve canavarca işlenmiş bir cinayet olduğunu dile getirirken, “Sanık Burhan Dursun, çocuklarının gözleri önünde, onların ‘annemiz uyuyor, yapma baba’ çığlıkları arasında 10’u tek seferde ölümcül olmak üzere tam 13 bıçak darbesi ile Tuğba’yı öldürmüş. Çocukların olay günü götürüldükleri halalarının evinde halalarına ve yanında bulunan komşularına, daha sonra da teyzelerine ve ananelerine anlattıklarına göre Burhan Dursun, Tuğba’ya ilk bıçak darbesini boğazından ve Tuğba uyuduğu halde vurmuş. Sanık da ilk ifadesinde bu şekilde söylemesine rağmen, duruşmada Tuğba’nın uyuyor olduğu yönündeki beyanlarını değiştirerek tartıştıklarını ve bir anlık öfke ile cinayeti işlediğini ifade etti. Ancak biz bunun tahrik indirimi alabilmek için yapıldığını düşünüyoruz. Duruşmada korkunç bir iddia daha ortaya çıktı. Maktulün annesi ve kız kardeşi, Tuğba’nın öldürülmeden bir hafta kadar önce çocuklarına babaları tarafından cinsel istismarda bulunulduğundan şüphelendiğini, sanığın bu suçu örtbas etmek için Tuğba’yı öldürdüğünü düşündüklerini dile getirdiler. Kadın cinayeti davalarında en sık karşılaşılan gerekçe aldatılma iddiaları ve erkeklik gururu. Bu iddialar mahkemelerce kolaylıkla indirim gerekçesi yapıldığı için sanıkların da bu yolu tercih ettiklerini görüyoruz. Oysa kadın cinayetlerinin önlenebilmesi için hem koruma mekanizmalarının geliştirilmesi hem de caydırıcı cezaların verilmesi gerekiyor. Biz sanığın en ağır şekilde cezalandırılması için kadınlar olarak hep birlikte bu davaların takipçisi olacağız.” dedi.

Avukat Sevil Aracı|Fotoğraf: Volkan Pekal/Ekmek ve Gül 

‘MAHKEME ÇOCUĞUN DİNLENMESİNE KARAR VERDİ’

Tuğba Dursun davası, maktulün 12 yaşındaki oğlunun tanık olarak dinlenilmesi, maktule ait telefonun içeriğinin bilirkişi tarafından incelenmesi, duruşmada dile getirilen istismar iddiasının savcılığa ihbarı, tarafların sunacakları delillerin toplanması ve diğer eksikliklerin giderilmesi için 23 Haziran 2022 tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU?
Cinayet geçen yılın eylül ayında Seyhan ilçesi Yeşilevler Mahallesi’nde gerçekleşmişti. Burhan Dursun’un saldırısında 10’u tek başına öldürücü nitelikte olmak üzere 13 bıçak darbesi alan Tuğba Dursun, olay yerinde hayatını kaybetmişti. Tuğba Dursun’un son yıllarda kendisine hakaret edip, onur kırıcı sözler söylediğini iddia eden Burhan Dursun, “Gece vardiyasında çalışırken sürekli WhatsApp’ta çevrim içi olduğunu görürdüm. Dişi ağrıyordu, doktora ödeyeceğim parayı denkleştirmeye çalışıyordum. ‘Sen bize bakamıyorsan, ben bize bakacak birisini bulurum’ dedi. Gururum incindi” diyerek cinayeti öfke ile işlediğini iddia etti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Adana Kadın Platformu: Kadın mücadelesi yargılanam...

Adana Kadın Platformu, Diyarbakır'da yapılan gözaltılara karşı 'Kadın mücadelesi yargılanamaz' demek...

Suriyeli Raşa 3 çocuğu ile yaşam mücadelesi veriyo...

Savaş nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan 27 yaşındaki Suriyeli Raşa, 3 çocuğu ile hayatta k...

Kibar Özten davasında tanıkların anlattıkları ‘ald...

Adana’da evli olduğu Kibar Özten’i katleden Ozan Ali Özten yargılandığı davada, indirim alabilmek iç...