Esenyurt'ta boş derslere cemaat 'öğreticileri' girecek
Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Muavenet İlim ve Kültür Vakfı ile protokol yaptı. Vakıf 'değerler eğitimi' adı altında 59 okulda seminer düzenleyecek, boş derslere vakıf öğreticileri girebilecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cemaat ve tarikatlarla işbirliğinin süreceği yönündeki açıklamaları sonrasında birçok vakıfla art arda protokol imzalanıyor. Bakan Tekin’in “Sizin tarikat-cemaat dediğiniz bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır” açıklamasını basına yansıyan cemaat ve tarikatlerle yapılan protokoller yalanlıyor.

Son olarak Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Muavenet İlim ve Kültür Vakfı ile “Değerler Eğitimi ve Toplumsal Duyarlılık Eğitim İş Birliği” kapsamında bir protokol imzaladı. Vakıf protokol kapsamında Esenyurt’ta 59 okulda seminer düzenleyecek. Ayrıca sınıflara derse giren öğretmenlerin izinli veya raporlu olduğu günlerde protokol kapsamında vakıf “öğreticilerinin” boş derslere girecek olması da dikkat çekti.

Cumhuriyet gazetesinden Cengiz Karagöz’ün haberine göre, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Muavenet İlim ve Kültür Vakfı ile “Değerler Eğitimi ve Toplumsal Duyarlılık Eğitim İş Birliği” kapsamında bir protokol imzaladı. Söz konusu vakfın kurucu mütevelli heyeti üyeleri arasında, Mustafa Kemal Atatürk’e “deccal” diyen Said Nursi’nin öğrencilerinden olduğu ifade ediliyor.

59 OKULDA SEMİNERLER DÜZENLENECEK

Vakıf, 3 yıl boyunca geçerliliği olduğu ifade edilen bu protokol kapsamında yılın 10 ayında Esenyurt’taki 59 ilkokul, ortaokul ve liseye gidecek. Protokolde, dikkat çeken birçok madde bulunuyor. Sınıflarda derse giren öğretmenlerin raporlu ya da izinli olduğu gün ve saatlerde boş geçecek derslere vakıf öğreticilerinin gireceği ve ‘değerler eğitimi’ kapsamında sınıflarda seminer düzenleyeceği ifade edildi. Protokolün seminer konuları ve aylık çizelge kısmında yer alan bilgiye göre vakıf ‘öğreticileri’ okullarda dua ve ibadet, peygamberlerin mucizeleri, ahiret inancı, sabır ve sadakat, erdemli olmak, ibadetin kazançları, temizlik ve iman gibi başlıklarla öğrencilere seminer verecek.

‘ÖĞRETMENLERİN VERİMLİLİĞİNE KATKI...’

Ayrıca protokolde vakfın sorumluluğuna dair birçok maddeye de yer verildi. Okullarda, sınıflarda ve konferans salonlarında seminer ve söyleşinin düzenleneceğine dikkat çekilen protokolde, “Ana gayeye hizmet etme amacıyla haftalık, aylık düzenli okullardaki rehber veya ilgili sorumlu öğretmenlerin de dahil edildiği eğitim seminerleri, toplantılar söyleşiler tertip eder. Eğiticinin belirlenmesi ve konu dahilinde seminer sunumunun en güzel şekilde yapılmasını organize eder ve öğretmenlerin de verimliliğine katkı sağlar” ifadeleri yer aldı.

BAKAN TEKİN TARİKATLARA TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlığın bütçe görüşmeleri sırasında “2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bunların içinde sizin tarikat-cemaat dediğiniz bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ve ben bu protokollerle bize hizmet eden, destek olanlara da teşekkür ediyorum” demişti.

Bakan bu ifadelerin ardından tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceklerini söyleyerek “Protokol yaptığımız bu sivil toplum örgütleri sizin çocukları dağa çıkarmanıza engel olduğu için çatlıyorsunuz. Ben o STK’larla protokol imzalamaya devam edeceğim. Çocuklarımın dağa çıkmaması için, sizin insan kaynağınıza insan yetiştirmemek için buradan devam edeceğim” ifadelerini kullanmıştı. 

Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel

İlgili haberler
Kayyumlar sonrası Hakkâri: Kadınlar aşiretlere ve...

Hakkâri’de geçtiğimiz yerel seçimlerden bu yana atanan kayyum ilk olarak kadınlara yönelik geliştiri...

Çocuklar tarikatlara mecbur bırakılıyor

‘Milli Eğitim Bakanı açık açık ‘biz cemaat ve tarikatlarla berber eğitimde iş yapacağız’ derse merdi...

Sevda Karaca, Yusuf Tekin’e eğitimin cemaat ve tar...

Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e tarikat ve cemaatlerle imz...