Yurt görevlilerinden öğrencilere: Korkuyorsanız binmeyin
KYK yurtlarında asansör kazaları durmuyor. Dün Ordu’da yaşanan kazada 10 öğrenci 45 dakika asansörde mahsur kaldı. Sürekli yaşanan arızalara dikkat çeken öğrenciler, yurt yönetimini protesto etti.

Giresun’da KYK yurdunda yaşanan asansör kazasından sadece bir gün sonra Ordu’nun Altınordu ilçesindeki Mehmet Fuad Köprülü KYK Kız Öğrenci Yurdundaki asansör arızalandı. Asansör 1’inci kat ile zemin kat arasında kaldı. Asansörde kalan 10 öğrenci, 45 dakikalık çalışma sonucunda ancak mahsur kaldıkları yerden çıkarıldı. Haftada en az 3-4 asansör kazası yaşandığını belirten öğrenciler yurt bahçesinde toplanarak ihmalleri ve yurt yönetimini protesto etti.

Yurdun C Blok binasında asansörde mahsur kalanların çığlık seslerini duyan arkadaşları, durumu yurt personeline bildirdi. Yetkili firma çalışanlarının yaklaşık 45 dakikalık çalışmasının ardından öğrenciler asansörden çıkarılabildi. Sinir krizi geçiren bazı öğrencilere sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.

YURT BAHÇESİNDE PROTESTO

Asansörün arızalanması ve arkadaşlarının dakikalarca asansörde mahsur kalmasına tepki gösteren çok sayıda öğrenci, yurt bahçesinde toplanarak “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganını attı. Eylem nedeniyle jandarma ve polis ekipleri yurt çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

"SIKINTI YAŞANMADI, GÜVENLE ÇIKTILAR!"

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, asansörde kalan öğrenciler için “Bir sıkıntı yaşamadan güvenle asansörden çıkarıldılar” ifadelerine yer verilmesi dikkat çekti.

5 HALATTAN 4’Ü KOPMUŞ

Yurtta kalan öğrencilerden S.M, kazanın asansörün 5 halatından 4’ünün kopması nedeniyle yaşandığını belirterek “Memurlar pazartesi günü asansör bakımlarının yapıldığını söylemişti. Buna rağmen bir gün sonra asansör düştü. Asansör firması görevlisi de ‘Halatlardan biri kopmadığı için asansör çakılmadı’ dedi. Tabii olaylar büyüyünce bu söylediklerini inkar etti” diye konuştu. Ne yazık ki yurtta asansör kazalarının normalleştiğini dile getiren S.M, haftada en az 3-4 asansör kazası yaşandığına dikkat çekerek “Yurtta 3 blok var. Sadece kazanın gerçekleştiği asansör değil bütün asansörler bozuk” dedi. Önceki gün yaşanan kazanın tüm öğrencileri telaşlandırdığını anlatan S.M, “Asansörde biri kaldığında yetkililer müdahale edeceğine öğrenciler olarak biz birbirimize yardım ediyoruz” dedi.

ÖNLEM ÖNERİSİ: BİNMEYİN

Yaşanan kazanın ardından tepki gösteren öğrencilere asansörü tamir etmeye gelen görevlilerin “Tamir etmezsek o zaman görürsünüz” diyerek tehdit ettiklerini aktaran S.M, “Yurdun güvenlik görevlileri ise ‘Bir daha binmezsiniz olur biter’ diyerek bize böyle çözüm sunuyorlar. Yurtta sürekli söyleşiler düzenleyen il müdürü ise yaşanan kazadan sonra ortada yoktu. Ayrıca bu olay yaşanırken yurt müdürümüzü de göremedik” dedi.

NORMAL BİR ASANSÖRDE KALMA DEĞİL

Asansör kazası sırasında büyük bir gürültü çıktığını ardından arkadaşlarının çığlıklarını duyduklarını anlatan S.M, “Bu yaşanan normal bir asansörde kalma olayı değil. Biz zaten sürekli asansörde kalıyoruz. Ama bu başka, 3 arkadaşımız panik ve korkudan bayıldı. Asansörde kalan sadece bir kişi ambulansa binebildi. Diğer ambulanslar geri çevrildi. Gazeteciler tehdit edilerek yurda alınmadı” diye konuştu. Kaldıkları yurt yeni olmasına rağmen yapıldığı günden beri asansör kazalarının yaşandığını belirten S.M, “Asansörler sürekli bozuk. Firma bir iki işlem yapıp gidiyor ama kazalar devam ediyor” ifadelerini kullanarak ekim ayında kırmızı etiketli asansörlerin kullanımda olduğunu söyledi. Aradığımız asansör firması yetkilileri ise telefonlara cevap vermedi.

Fotoğraf öğrencilerden alınmıştır.

İlgili haberler
Bir asansör nasıl bir cinayet aleti haline dönüştü...

Bir asansörün üniversite öğrencilerinin canının sınandığı bir cinayet aletine nasıl dönüştüğünü öğre...

Zeren Ertaş'ın ölümü iddianamesinde KYK sorumlular...

KYK yurdunda asansör cinayetinde hayatını kaybeden Zeren Ertaş'la ilgili iddianamede öğrencilerin uy...

Cevizlibağ KYK’da öğrenci temsilciliği deneyimi: K...

Hepimiz Zeren’in ölümünü derinden hissetmiştik. Hem bir sıra arkadaşımızı kaybetmemizin acısı hem de...