Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği'nden Corning işçilerine dayanışma ziyareti
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, iki haftadır toplu iş sözleşmeleri için grevde olan Corning işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, 14 Temmuz’dan bu yana 6 aydır toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması sonucunda iş durduran Gebze Organize Sanayide yer alan Corning işçilerini grev çadırında ziyaret etti.

“Corning ve Colgate işçisi yalnız değildir” pankartıyla Corning fabrikası önüne yürüyen Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinden kadınlar sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganı attı.

Fabrika önünde dernek adına konuşan dernek başkanı, Adile Doğan söze işçilerin direnişini kutlayarak başladı ve “Bu direniş zafere ulaşacak, ulaşmak zorunda” dedi. Seçimlerin ardından üst üste binen zamlar, işçilere yüklenen vergilere dikkat çeken Doğan, “Patrona çok veren ama sürekli vergi yükü altında emekçiyi, işçiyi ezdirenlere karşı bu direniş başarıya ulaşmak zorunda” dedi.

“Sizin direnişiniz, Türkiye işçi sınıfının kazanımla sonuçlanacağı direnişidir” diyen Doğan şunları ifade etti: “Türkiye'deki kutuplaşmaya, "oh olsun" diyenlere, oy verenlere kızanlara karşı bu birleşik mücadele tüm işçilere, tüm emekçilere iyi bir örnek olacak ve sonucunda da kazanımla çıkacağız. Yaşasın işçilerin örgütlü mücadelesi”

Konuşmanın ardından işçiler ve dernekten kadınlar halaylarla coştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Bu iş yerinde grev var: Corning grevinde kadın işç...

Kablo üretimi yapan Corning fabrikasında Lastik-İş üyesi işçiler toplu sözleşme talepleri için grevd...

Corning işçileri grevde! Kadın işçiler anlatıyor:...

50'ye yakın kadın işçinin çalıştığı fabrikadaki çalışma koşullarına, ücretlerinin nasıl eridiğine, t...

İşçi Sınıfı Tarihinde Kadınlar...

Bu dizimizde Türkiye işçi sınıfının tarihinde dönüm noktası denilebilecek işçi direnişlerinde ve gre...