Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği: 'Kız çocuklarına yaşatılan tüm suçlara karşı mücadele edeceğiz'
Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi’nde, bir kız öğrenciye istismarda bulunan İngilizce öğretmeni H.Ç’nin yargılandığı dava 31 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi’nde bir kız öğrenciyi istismar eden İngilizce öğretmeni H.Ç’nin yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Dava savcılık suçlamasının sonuçlandırılması nedeniyle 31 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi’nde bir kız öğrenciyi istismar eden, Mart ayında tutuklanan İngilizce öğretmeni H.Ç. 21 Haziran’da ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Davanın ikinci duruşmasında sanık H.Ç ve istismara maruz kalan çocuğun annesi hazır bulundu. 18. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanık H.Ç “Ben 22 yıllık öğretmenim, benim de iki çocuğum var, neden böyle bir suçlama yapıldığını hala anlamış değilim. Şikayetçinin çıkma teklifi ettiği çocuk reddedince, şikayetçinin girdiği bunalımdan dolayı bana böyle bir iftirada bulunduğunu düşünüyorum” dedi. Dava savcılığın suç duyurusunun sonuçlanması gerekçesiyle 31 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

KADINLAR DAVANIN TAKİPÇİSİ

Dava sonrası açıklama yapan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, davanın takipçisi olacaklarını söyleyerek, sanığın savunmasına ilişkin şunları söyledi: “Bu davada yine klasik bir tabloyla karşılaştık, yine takım elbiseler giyilmişti, yine ’iki kız çocuğum var, yıllardır öğretmenim, bu kız çocuğunun da çeşitli bunalımları vardı, bu kız çocuğunun sevgilisinin onu reddetmesi üzerine ben onu teselli ediyordum ve bunun üzerine bana iftira attı’ diyor. Bu öğretmen; çocuğun rehber öğretmeni değil, sınıf öğretmeni değil, derslerine giren bir öğretmen değil. Bir öğrenci bunalımdaysa öğretmenin yapması gereken şey o öğrenciyi okulun rehberliğine sevk etmektir. Teselliyle beraber gelen tacizin sonucunda burada biz adalet, hak arıyoruz. Bu duruşmanın da Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği olarak takipçisiyiz, ailenin yanındayız. Tacizci öğretmen başta olmak üzere, bu ülkede kız çocuklarına yaşatılan tüm suçlar karşısında mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kartal’da istismarcı öğretmenin 2. duruşması görül...

Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesinde yaşanan istismarın ikinci duruşması 30 Ekim’de görülecek. Ail...

İstismar davasında tutuksuz yargılama kararı veril...

Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi’nde öğrencisini cinsel taciz eden öğretmen H.Ç. 21 Haziran'da ma...

Esenyurt’ta veliler okul önünde istismara isyan et...

Esenyurt Belma Barut İlköğretim Okulu’nda yaşanan istismar olayı 3 gündür sonuçsuz kalınca, veliler...