Erkek şiddeti çetelesine engele cevap: Şiddeti görünür kılmaya devam edeceğiz!
Bianet’te çoğunluğu kadına karşı şiddet haberleri olmak üzere 141 habere erişim engeli getirilmesini Bianet’in kadın ve LGBTİ haberleri editörü Evrim Kepenek değerlendirdi.

Bianet’in 141 haberine Sulh Ceza Hakimlikleri tarafından erişim engeli getirildi. Haberlere erişim engeli getirilmesini değerlendiren Bianet’in kadın ve LGBTİ haberleri editörü Evrim Kepenek, “İstanbul Sözleşmesi’nde de belirttiği gibi devlet öldürülen kadınlara ilişkin sayılara dair bir rapor tutmadığından bizim hazırladığımız aylık ve yıllık çeteleler engelleniyor. Sanki çeteleyi gizlediğinizde erkek şiddetini gizlemiş olacaklar” dedi.

‘ÇETELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

“İnsan bu ülkede ‘artık ne olsa şaşırmam’ dediği noktada yine şaşırmaya başlıyor. Bizim bu seferki şaşkınlığımızın nedeni Erişim Birliği Sağlayıcıları’nın (EBS) sitemizdeki 141 haberin kaldırılmasını istemesi” diyen Kepenek, “Engellenen haberler arasında erkek şiddeti çetelelerimiz ve LGBTİ+’larla ilgili haberlerimiz yer alıyor. Bianet, 2008’den bu yana 12 aylık ve bir de yıllık olmak üzere 13 erkek şiddeti çetelesi hazırlıyor. Buradaki veriler Meclis’te birçok kez gündeme taşınırken sorunun boyutlarını da gözler önüne seriyor. Bir sorunu tespit edip onun çözümü için çağrıda bulunduğumuz, haberler ürettiğimiz çetelemiz engellendi” diye konuştu.

Kepenek yetkili kurumlardan erkek şiddetine dair bilgi istendiğinde “Olanaklar yok, personel yok” yanıtı alındığını da ekleyerek erişim engellerinin çalışma azimlerini azaltmadığını belirtti: “Aksine erkek şiddetini daha görünür kılmak için daha da harekete geçirdi. Verilerimizi kullanan uzmanlar, öğrenciler, basın bilsin ki çetelemiz her ay olduğu gibi yayınlamaya devam edecek. Tıpkı ‘bu ülkede erkekler kadınları, çocukları öldürüyor bu sorunu çözün’ dediğimiz gibi.”

Fotoğraf: Evin Arslan / csgorselarsiv.org

İlgili haberler
Flört şiddeti nedir?

Kadınlar için korkutucu bir deneyim! Korkmayın... Ama flört şiddetinin şiddete açılan kapılarından b...

Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Kadın gazetecilerden baskıya ve sansüre karşı müca...

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı’na ilişkin ‘24 Temmu...