İKP: Cinsiyetçi, homofobik, ırkçı söylemlerin olduğu tüm yayınlar kaldırılsın
Ege’de Sonses internet sitesinin sahibi Murat Karakaş’ın ırkçı ve cinsiyetçi açıklamalarına tepki gösteren İKP, “Cinsiyetçi, homofobik, ırkçı söylemlerin olduğu tüm yayınlar kaldırılsın” dedi.

İzmir Kadın Platformu (İKP), İzmir'de yayın yapan Ege’de Sonses isimli internet sitesinin sahibi Murat Karakaş ve Bakırçay Gazetesi sahibi Rıdvan Karapehlivan’ın, yayın esnasında kadınlar ve mülteci kadınlara ilişkin ırkçı ve cinsiyetçi söylemlerde bulunmasını protesto etti.

RTÜK İzmir Temsilciği binası önünde bir araya gelen kadınlar, “Kadın düşmanlığına da mülteci düşmanlığına da izin vermeyeceğiz” pankartı açtı. İKP adına basın açıklamasını Ayşenur Kizaroğlu okudu.

Kizaroğlu, “Cinsel sömürü ve ırkçılığın en adi dışa vurumu olan bu sözleriniz sadece kadın ve mültecileri değil tüm halkları aşağılamaktadır. Ayrımcılığın ve cinsel şiddetin en ağırına maruz kalan mülteci ve göçmen kadınlara yönelik cinsel sömürü, şiddet, taciz, ayrımcılığı teşvik etmekte, kadına ve insanlığa yönelik suç işlemektedir” dedi.

‘KADINLARI UCUZ EMEK GÖREN ANLAYIŞINIZI YERLE BİR EDECEĞİZ’

Irkçı ve cinsiyetçi söylemlerin mülteci kadınların tacize, tecavüze uğramasına hatta fuhuşa zorlanmasına, katledilmesine sebep olduğunu söyleyen Kizaroğlu, olmaktadır. “Elbette göçe sebep olan kapitalist emperyalist politikalara ve bu politikaların sahibi burjuvaziyi değil, çaresiz zavallı mülteci işçiyi hedef gösterirsiniz çünkü şoven, milliyetçi ve cinsiyetçisiniz. Ama biz işçi, emekçi, göçmen ve mülteci kadınları yani makbul olmayanları ucuz emek, cinsel meta olarak gören egemen anlayışınızı yerle bir edeceğiz” diye ekledi.

‘KADIN-MÜLTECİ DÜŞMANLIĞINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK’

Karakaş ve Karapehlivan’ın cinsiyetçi ve ırkçı söylemlerinin sürekli olduğunu belirten Kizaroğlu, “Halka doğru ve gerçek haberi ulaştırmaya çalışan gazete ve televizyonlara sansür uygulayan RTÜK’ü buradan uyarıyoruz. Kadın, çocuk, LGBTİ+, göçmen, mülteci düşmanlığını; ayrımcı, cinsiyetçi, homofobik, ırkçı söylemleri görmezden gelemezsin. Karakaş ve Karapehlivan'ın yapmış olduğu tüm yayınlar incelensin. Ayrımcı, cinsiyetçi, homofobik, ırkçı söylemlerin olduğu tüm yayınlar kaldırılsın. Her güne bir kadının ya ölümü ya da kayıp haberi ile uyanırken İstanbul Sözleşmesi bir gece yarısı kararnamesi ile feshedilmişken, cumhurbaşkanından, bakanına, kendini gazeteci olarak tanıtan kişilerin kadın-mülteci düşmanlığına tahammülümüz yok” dedi.

Fotoğraf: Evrensel