Esenyurt’tan kadınlar: Katledilen tüm kadınlar için isyandayız!
Esenyurt Kadın Platformu, katledilen kadınlar için sokağa çıkarak haykırdı: Katledilen bütün kadınlar için isyandayız!

Esenyurt Kadın Platformu, Tabela Meydanı’nda bir araya gelerek katledilen kadınlar için ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, kadın cinayetleri her gün artarken, hükümetin İstanbul Sözleşmesinden çekilmesinin her gün yeni bir kadın cinayeti yaşanmasının önünü açacağına dikkat çekildi.

Kadınların değil katillerin hükümet, yargı ve kolluk kuvvetleri eliyle korunduğunu belirten kadınlar açıklamaya şöyle devam etti: “Evde, sokakta, kampüslerde, iş yerlerinde şiddete maruz kalan biz kadınlar, failleri cezasız kalan biz kadınlar, İstanbul Sözleşmesi kaldırıldığı için şiddete açık hale getirilen biz kadınlarız. Ve biz kadınlar Emine Bulut için, Pınar Gültekin için, İstanbul Sözleşmesi için nasıl sokakları doldurduysak bugün de sokaklardayız. Çünkü erkek şiddetinin münferit olmadığını biliyoruz; çünkü kadın cinayetlerinin politik olduğunu biliyoruz. Kadına şiddetin teşvik edildiğini biliyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıranların; yargıya erkekleri korumaya, aklamaya devam edin dediğini, erkeklere, ‘eşit değilsiniz’ diyerek bizi baskıya, şiddete açık hale getirdiklerini biliyoruz. Yargısıyla, polisiyle, medyasıyla bu iktidarın erkek egemenliğini güçlendirmeye çalıştığını görüyoruz. Biz kadınlar tüm bunlara karşı isyandayız, sokaktayız.”

Kadınlar son olarak “Katledilen bütün kadınlar için isyandayız. Hayatlarımız için, haklarımız için isyandayız. Bizler bir kişi daha eksilmeyene dek sokaklarda olmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz" denildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül