Emine Şenyaşar: Devlet yok, adalet yok
Dün sabah saatlerinde gözaltına alınan Emine ve Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önüne gelerek adalet eylemlerine kaldıkları yerden devam ediyor.

Dün sabah saatlerinde gözaltına alınan Emine ve Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önüne gelerek adalet eylemlerine kaldıkları yerden devam ediyor. Emine Şenyaşar, "Biz bu zulüm karşısında intihar mı edelim?" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 genel seçimlerinden önce AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ı yakınları ve korumaları saldırısı sonucunda eşini ve iki oğlunu yitiren Emine ve oğlu Ferit Şenyaşar'ın, 9 Mart'tan bu yana Urfa Adliyesi önünde adalet talebiyle başlattığı oturma eylemi 74'üncü günüde devam ediyor.

Dün gözaltına alınırken yaşadıklarını hatırlatan Emine Şenyaşar, polislerin onlara gerçekleşen destek ziyaretlerini engellediğini belirtti. Sürekli zulme maruz kaldıklarının altını çizen Emine Şenyaşar, “Yaklaşık 3 aydır burada oturuyoruz. Neden kayıtlarımız çıkarılmıyor. Ben çocuklarımın katillerini arıyorum.  Devlet yok, adalet yok, sadece zulüm var. Biz nereye gidelim? Gidip bir yerden kendimizi atalım mı? Bizi darp ediyorlar. Neden savcı bu günahı alıyor?" diye konuştu.

Öte yandan aile sosyal medya hesaplarından dün gözaltına alındıkları esnada çekilen fotoğrafları paylaşarak, "Yukarıya kalkan bu kalkanlar adalet talebimizi engelleme amaçlıdır. Tüm müdahalelere, gözaltılara rağmen Şanlıurfa Adalet Sarayı'nın önündeyiz. Susmayacağız. Vazgeçmeyeceğiz. Direneceğiz. Adaleti getireceğiz" dedi.

Kaynak/Fotoğraf: Jinnews

İlgili haberler
Emine Şenyaşar: Anneler Günü’mü kutlayacak kimse b...

Çocukları gözleri önünde öldürülen Emine Şenyaşar, “Anneler Günü’mü kutlayacak kimse bırakmadılar. C...

‘Kadınlar ve çocuklar için adalet istiyorum!’

Kadınların adalet taleplerini yinelemeye devam ediyor. Çorlu’da yaşayan bir kadın niçin ‘Adalet’ ist...

Adaleti yazmıyor kitaplar...

Kanunların yazdığı şekilde uygulanması adaleti sağlıyor mu? Kanunda yazılı cezanın sanıklara verilme...