EMEP Milletvekili Sevda Karaca: Çocukların beslenme hakkını verin!
EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca çocukların beslenme sorununu Mecliste gündeme getirdi, Meclis kürsüsünden Ekmek ve Gül’ün başlattığı Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Yemek kampanyasını hatırlattı.

Yayın Kurulu üyemiz, Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca çocukların beslenme sorununu Mecliste gündeme getirdi, Meclis kürsüsünden Ekmek ve Gül’ün başlattığı Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek Kampanyasını hatırlattı.

“Bu koltuklarda; kadınlar kapı kapı dolaşıp okullarda bir öğün ücretsiz yemek için yüz binlerce imza toplarken, okul önlerinde, sokaklarda eylem yaparken seçim öncesinde sözler verip, sonra bu sözlerini unutanlar oturuyor” diye konuşmasına başlayan Karaca, kadınların büyük mücadelesi sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesinde bir öğün yemek uygulaması başlatmak zorunda kaldığına dikkat çekti. Eğitimin her kademesinde tüm devlet okullarında her çocuğa bir öğün ücretsiz yemek sağlamak gerektiğini söyleyen Karaca, “Kulağınızın üstüne yattınız, kadınlar unutur sandınız ama unutmadık” dedi.

Üç yılda gıda fiyatları yüzde 245 arttığına ve her 3 çocuktan birinin yeterli beslenemediğine dikkat çeken Karaca, “İki çocuklu bir aile için çocukların okulda ihtiyaç duyduğu beslenmenin aylık maliyeti, asgari ücretle yaşamaya çalışan ailelerin aylık gelirlerinin üçte birini aşıyor. Devlet memurlarını bile yoksulluk sınırının üçte ikisi kadar bir ücrete mahkûm edip, bir de bununla övünüyorsunuz” dedi.

HER YERDE KADINLARIN MÜCADELE SESİNİ DUYACAKSINIZ

MEB istatistiklerine dikkat çeken Karaca, “okulda olması gereken 5 öğrenciden biri örgün eğitimde değil, kim bu çocuklar, neredeler, neden okulda değiller?” dedi.

Ücretsiz okul yemeğinin akademik başarıyı arttırdığını, eğitimde cinsiyet ayrımcılığının, eşitsizliğin ortadan kaldırılmasına yaradığını, çocuk işçiliğin, çocuk yaşta evliliklerin azalmasını sağladığını söyleyen Karaca, “Gerçekler ve ihtiyaçlar bu kadar apaçık ortadayken eğitimin her kademesinde tüm devlet okullarında bir öğün ücretsiz yemek sağlanması için neyi bekliyorsunuz?” diye sordu.

Okulların açılmasına 60 gün kaldığını vurgulayan Karaca, “Eylül ayında okullar açıldığında tüm çocukların karnının okulda doyacağını garanti altına almak için bugünden adım atmalı” dedi ve “Okullara ÇEDES adı altında imam atayarak tüm okulları medreseye çevireceğinize, cemaat ve tarikatlarla yaptığınız protokollerle bunlara milyon liralık kaynaklar aktaracağınıza, okullara yemekhane kurun, okullara beslenme uzmanı atayın” diye ekledi.

Kadınların okullarda bir öğün ücretsiz yemek hakkı için mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Karaca, “Her yerde, meclis kürsüsünde, sokakta, okulda, hastanede, pastanede, çarşıda pazarda bu sesi duyacaksınız. Okulda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek haktır. Çocukların hakkını verin” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Sevda Karaca, Emine Şenyaşar ile bir araya geldi:...

Adliye önünde nöbetine devam eden, 3 yıldır adalet arayışında olan Şenyaşar ailesine EMEP Gaziantep...

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Ezgi Alya Yiğit’in...

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, 12 Nisan 2022’de Gaziantep'te ehliyetsiz sürücü Osman Sarı...

EMEP Milletvekili Sevda Karaca Mücella Yapıcı’nın...

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Gezi davası tutuklusu Mücella Yapıcı’nın sağlık hak...