Emani’nin katillerine 132 yıl hapis cezası verildi
Tecavüz edilerek öldürülen Suriyeli Emani El Rahmun davasında ikinci duruşma görüldü. Savcı sanıklar için en üst sınırdan ceza isterken sanıklara 132’şer yıl hapis cezası verildi.

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde yaşayan, 9 aylık hamile ve 10 aylık bebeği olan Emani El Rahmun geçtiğimiz temmuz ayında önce tecavüze uğramış sonra bebeğiyle birlikte öldürülmüştü. Emani’nin öldürülmesi davasının 2. duruşması Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.
Tutuklu sanıklar Birol Karacal ve Celal Bay’a 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplamda 132 yıl hapis cezası verilmesine ve indirim yapılmamasına karar verildi.

Kimlik tespitlerinin ardından başlayan duruşmada, mahkeme heyeti başkanı, otopsi raporunun gönderildiği bilgisini paylaştı. Mahkeme heyeti başkanı, otopsi raporunun ayrıntılarını açıkladı. Otopsi raporunda, Emani'nin 3 saat içinde yaşamını yitirdiği, çocuğunun da nefessiz kalarak yaşamını kaybettiği bilgileri paylaşıldı. Otopsi raporuna karşı Birol Karaca ve Cemal Bay bir söyleyecekleri olmadığını belirtti. Avukatları da diyecekleri bir şey olmadığını söyledi. Savcı da otopsiye dair bir talebi olmadığını söyleyerek esas hakkındaki mütalaasını verdi.

2’ŞER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Esasa ilişkin kararını açıklayan savcı, “Plan yaparak ve tasarlayarak cinsel saldırı, zorla cinsel saldırıya bulunmak amacı ile nitelikli cinsel saldırı, canavarca bir his ve eziyet çektirmek suretiyle, sanıkların suçu işledikleri anlaşılmıştır” diyerek her iki failin de ayrı ayrı ve en üst sınırdan cezalandırılmasına ve tutukluluk hallerinin devamına yönünde karar verilmesini istedi. Esasa ilişkin görüşünü açıklayan savcı, en üst sınırdan en az 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

KARACAL: ÖLDÜRMEDİM, SADECE TECAVÜZ ETTİM
Emani’nin avukatları savcının mütalaasına katıldığını belirtti. Son olarak konuşan Emani’nin eşi Halid Al -Rahmun, sanıkların en üst seviyede cezalandırılmasını istediğini söyledi. Babası Muhammed Ali Al-Rahmun da, her iki failin en ağır şekilde ceza almasını istediğini dile getirdi. Son olarak sanıkların da son savunmaları soruldu. İlk olarak konuşan Karacal, “Ben öldürmedim, bir tek tecavüz ettim, suçum neyse razıyım. Savunmam budur” dedi. Sanık Bay da, “Siz bilirsiniz. Mahkeme önünde ekleyeceğim husus yoktur. Söylemek istediğim başka bir şey bulunmamaktadır” dedi.

Daha sonra verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Birol Karacal ve Celal Bay’ın Emani’yi ve 10 aylık bebeğini planlı bir şekilde öldürmekten 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, nitelikli cinsel saldırı, kişi hürriyetini yoksun bırakma ve konut dokunulmazlığı ihlalinden de her iki sanığa toplamda 132 yıl hapis cezası verdi. Tüm cezalarda artırım yapmayan heyet, ceza indirimi de yapılmayacağını söyledi. Emani'yi katleden Cemal ve Birol'a, özetle 2’şer kez ağırlaştırılmış hapis cezası ile birlikte toplam 132 yıl hapis cezası verildi.

Heyetin ceza verirken Emani’nin karnındaki 9 aylık bebeği de yok sayması dikkat çekti.

‘KANDIRILDIM’ DEMİŞLERDİ
Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 1 Aralık 2017 günü görülen birinci duruşmada sanıklar birbirlerinin tam tersi beyanlar vererek suçu birbirine atmıştı. İki sanık da kendileri için “Kandırıldım” derken; sanık Karacal “Ben cinayet işlemedim” savunmasında bulundu. Sanık Bay da aynı savunmada bulundu. Emani El Rahmun’un eşi Halid Al Rahmun “Birol ile aramızda sorun yoktu. Eve ilk taşındığımda Ramazan’ın birinci günü bizi yemeğe çağırdılar. Ramazan boyunca da bize yemek getirdiler. Bir iki kere ailece görüştük” demişti.
İlgili haberler
Emani al Rahmun’un yazılmayan hikayesi

Emani al Rahmun’un hikayesi, zorunlu göçle Türkiye’ye sığınan birçok başka kadının da hikayesi. Ve b...

Emani bana bir şey öğretti

Emani’ye olanlar beni tetikledi. Irkçılıkla mücadele etmem gerektiğinin, kadın hakları ve çocuk hakl...

Emani’yi vahşice katleden tecavüzcüler ‘Kandırıldı...

Tecavüz edilerek öldürülen Suriyeli Emani El Rahmun davasında tecavüzcü sanıklar olayı anlattı. Sanı...