Ekmek ve Gül’e ‘Çocuğun İnsan Hakları Ödülü’
Ankara muhabirimiz Burcu Yıldırım, çocuk istismarını konu edinen ve istismar vakalarını takip eden haberleri ile Çocuğun İnsan Hakları Ödülüne layık görüldü.

Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı tarafından 2012 yılından bu yana verilen Çocuğun İnsan Hakları Ödülü, bu yıl aralarında Ankara muhabirimiz Burcu Yıldırım’ın da bulunduğu üç gazeteciye verilecek.

Bu yıl ilk kez verilecek Prof. Dr. Gürhan Fişek Sosyal Politika Makale Ödüllerini alacak araştırmacılar da belli oldu. Ödüller Prof. Dr. Gürhan Fişek’in doğum günü olan 30 Mart’ta yapılacak anma etkinliğinde verilecek.

Bu yıl Çocuğun İnsan Hakları Ödülü’ne Ankara muhabirimiz Burcu Yıldırım, Evrensel Gazetesi ve Ekmek ve Gül’deki çocuk istismarını konu edinen ve istismar vakalarının takipçisi olan haberleri ile ödüle değer bulundu. Ercüment Akdeniz, Evrensel Gazetesinde yayımlanan saya işçilerinin eylemlerine katılan çocuk işçileri odağına alan haberleri ve çocuk işçiliği sorununu sürekli gündemde tutan yazılarıyla ödüle değer bulundu. Cumhuriyet Gazetesi'nden Ozan Çepni de, eğitimdeki dönüşüm ve dinselleşmeyi görünür kılan, laik-bilimsel eğitimi temel bir insan hakkı sorunu olarak ele alan haberleriyle ödüle değer bulundu.

Bu yıl ilk kez verilecek Prof. Dr. Gürhan Fişek Sosyal Politika Ödüllerini alacak araştırmacılar ise şöyle;

Lisansüstü düzeyde Yonca Elma'nın “Çocuk İşçiliği: Saya İşçileri Örneği” başlıklı makalesi ve lisans düzeyinde de Murad Karabulut'un “Herkesin Gözü Önünde Kimsenin Görmediği: Refakatçi Çocuklar” başlıklı makalesi ödül kazanan çalışmalar oldu. Seçici Kurul ayrıca Rabia Asya Dalkılıç’ın “Denizli’de Yaşayan Farklı Yaş Gruplarındaki Kadınların Toplumsal Cinsiyet Algılarına Dair Metaforik Bir Çalışma” başlıklı makalesini de övgüye değer buldu.

Ödüller, 30 Mart 2019 tarihinde saat 15.30’da Kennedy Caddesi no:4 Kavaklıdere/Ankara adresinde bulunan Çağdaş Sanatlar Merkezi Yaşar Kemal Konferans Salonu’nda düzenlenecek etkinlikte verilecek.

Şiddete ilişkin haber yaptığı bir kadının eski kocasının tehditlerine de maruz kalan Burcu Yıldırım, kadın ve çocukların maruz bırakıldığı mağduriyetleri ortaya çıkaran çok sayıda habere imza attı. Onlardan bazıları şöyle;
Ağrı’dan Ankara’ya uzanan bir ayakta kalma mücadelesi
Muhabirimize haberini yaptığı kadının eski eşinden tehdit
İstismar sanığı: Ailesinin yanına göndermesem burada olmayacaktım
Çocuğa istismarda bulunan sanık ‘Bir erkek olarak karşılık verdim’ dedi!
Engelli kız çocuğuna taciz iddiası
Engelli çocuğu cinsel istismara maruz bırakan şahıs serbest!
Türkiye hak temelli çocuk politikası geliştirmeli
Türkiye'de kız çocukların durumu
Türkiye'de çocuk işçiliği





İlgili haberler
Özensiz yapılan haberler yeni saldırılara davetiye...

Basında yer alan cinsel saldırı haberlerinin sunuluşuna dair Türkiye Psikiyatri Derneği Kadın Ruh Sa...

Muhabirimize haberini yaptığı kadının eski eşinden...

Ülkü, hayatı boyunca gördüğü şiddeti ve verdiği mücadeleyi muhabirimizle paylaştı. Eski eşi ‘O haber...

Türkiye hak temelli çocuk politikası geliştirmeli

‘Çocuk yaşta evliliklere af’ öngören yasa tasarısı yeniden gündemde. Gündem Çocuk Derneğinden Esin K...