Ekmek ve Gül 15, ekmekvegul.net 6 yaşında: Yaşamak için ekmek, ruhumuz için gül
Söyleyecek sözü olan, değiştirecek gücü, umudu büyütme sözü olan kız kardeşimiz, yerin yanımız, birlikte kazanacağız, kadınlar kazanacak!

15 yıl önce yayın hayatımıza başladığımızda, işçi kadınların yüzlerce yıllık “Yaşamak için ekmek, ruhumuz için gül istiyoruz” sözünde özetlenen mücadelesine dayadık sırtımızı, gücümüzü kadın işçilerin yüzlerce +15 yıllık mücadelesinden alıyoruz.

Kadınların ülkede, dünyada yaşanan gelişmeler karşısında sadece izleyici haline getirilmek istendiği medya düzenine çomak soktuk, kadınların seslerini daha da yükseltebilecekleri, birbirlerinin sözünü büyütebilecekleri kürsüyü 2008 yılında Hayat Televizyonunda bir kadın programı olarak başlattık. Mahallelerde, işyerlerinde, üniversitelerde kadınların mikrofonu eline alabildiği programımıza kadınların farklı şehirlerden, farklı işyerlerinden kız kardeşlerinde seslenebilecekleri, yaşadıkları sorunları, çözümleri tartışabilecekleri dergimizi de kattık.


Kadınlar yan yana gelerek kadın derneklerini oluşturdular mahallelerinde, Ekmek ve Gül gruplarını kurarak buluştular, tanıştılar ve mücadele ettiler, etmeye de devam ediyorlar. Bugün kadınların bu örgütlü ağı deprem bölgesinde yalnız bırakılan depremzede kız kardeşlerine hayatı yeniden kurma çağrısını yapıyor, ve ülke geneli bir dayanışmayı sürdürüyor… Ekmek ve Gül bugün kadınların işyerlerinde, üniversite kampüslerinde, plazalarda, tarım alanlarında, mahallelerde, atölyelerde, direnişlerde, grevlerde, eylemlerde yan yana geldiği, birlikte dayanışmayı büyüttüğü, mücadele ettiği bir örgütlenme ağı da aynı zamanda.

Ekmekvegul.net ise bugün 6 yaşında! 3 Nisan 2017’den itibaren ekmekvegul.net internet sitemizle kadınların Türkiye’nin ve hatta dünyanın pek çok yerinden sesini yükseltiyor, kadınların haberlerini duyuruyor, davalarını takip ediyor, kadınların kendi kalemlerinden yazıları diğer kadınlarla buluşturuyoruz.


En temel hakkımız olan yaşama hakkımız bile gaspedilirken, kadınlar karanlık ittifakların pazarlık nesnesi haline getirilmek istenirken, yoksulluğun, geleceksizliğin, umutsuzluğun girdabında yapayalnız bırakılmak istenirken bir kez daha yükseltiyoruz sesimizi! Ne izleyici ne de pazarlık malzemesiyiz!

Biz haklarımızla var olmak, eşit, özgür, şiddetsiz bir yaşamın kurucu öznesi olmak için yan yanayız, örgütlü dayanışmamızla biz varız!

Bant başlarından deprem çadırlarına, hastane koridorlarından üniversite kantinlerine, ofislerden mahallelere… Bu birliği büyütmek, yaşamı değiştirmek için bir aradayız! Kız kardeşliğimizin gücü, Ekmek ve Gül sözüyle yan yana güzel günleri getireceğiz.

Söyleyecek sözü olan, değiştirecek gücü, umudu büyütme sözü olan kız kardeşimiz, yerin yanımız, birlikte kazanacağız, kadınlar kazanacak!

Umut dolu, dayanışma dolu nice senelere.


BİZE ULAŞIN

Twitter: @ekmekvegul
Facebook: /ekmekvegul
Instagram: @ekmekvegul
TikTok: @ekmekvegul
Mail: [email protected]
Whatsapp: 0533 209 01 78
İlgili haberler
Beni güçlendiren, benim güçlendirdiğim Ekmek ve Gü...

Mizgin yazdı: "Ekmek ve Gül varolduğu sürece benim gibi bir çok arkadaşım hem yalnızlığından kurtula...

Ve yineliyoruz hep bir ağızdan: Ekmek ve Gül

100 yıllık Ekmek ve Gül talebi hâlâ kadınların dilinde... Kadın dayanışması bir tık ötende!

GÜNÜN ŞARKISI: Adana Ekmek ve Gül Grubundan

Adana Ekmek ve Gül grubu bu 8 Mart’a özel hazırladığı online şarkısını iftiharla sunar...