Eğitim Sen 4 No’lu Şube’den 8 Mart buluşması
Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şubesinin düzenlediği 8 Mart etkinliğinde buluşan kadınlar, hem taleplerini yineledi, hem de halay ve türkülerle keyifli zaman geçirdi.

Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube üyesi kadınlar 8 Mart etkinliğinde buluştu. Şube merkezinde gerçekleşen etkinlikte kadınları hedef alan saldırılara dikkat çekilerek mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı. Etkinlikte konuşan Kadın Sekreteri Gönül Kural, kadınlara yönelik baskılara dikkat çekerek, 8 Mart etkinliklerine bile tahammül edilmediğini, yasaklanmaya çalışıldığını belirtti.


Diyanet’in kadın ve çocuklara yönelik açıklamalarını eleştiren Kural, kadınları hedef alan saldırılara karşı kadın mücadelesinin önemini vurguladı. Etkinlik sinevizyon gösterisinin ardından, müzik dinletisi ve halaylarla sona erdi.


Ayrıca etkinlikteki kadınlar, gelecekteki kadınlara da bir mesajı bıraktı:

‘Geleceğin kadınlarına mesaj var’
Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube kadınları olarak 8 mart öncesi bir araya gelerek neler yapacağımızı konuştuk. Yaptığımız işyeri gezilerinde, kadınların aleyhine çıkarılan yasalara, diyanetin ve bazı cemaat önderlerinin kadınlara yönelik açıklamalarına kadınlar tepkiliydi. Bu dönemde kadınların sözünü açığa çıkaracak bir çalışma, kadınları bir araya getirmek ve 8 Mart’ı gündem yapmak önemliydi.
Hazırladığımız küçük şişelere renkli uygun not kağıtları hazırladık. Şişelerin üzerine “Geleceğe sözüm var” ve bu yılın 8 Mart tarihini yazdık. İşyerlerindeki kadınlardan gelecekteki kadınlara mesajlar yazmalarını istedik. Kızından yeğenine, öğrencisinden sevdiği ama şu anda yetişkin olmayan kız çocuklarına mesajlar yazdı kadınlar. Yazdıkları notları şişelere koyarak, seçtikleri geleceğin kadınlarına iletmelerini, yazdıkları mesajların fotoğrafını çekerek bizlerle paylaşmalarını istedik. Kimisi bu güne dair kaygılarını, kimisi sevgisini, kimisi kendi ayaklarının üzerinde durabilmesini, kimisi de barış ve şiddetin olmadığı bir dünya dileğini ifade etti. Bu etkinlik kadınları bir araya getirdi. Farklı siyasi düşüncelerdeki kadınların aslında duygu ve düşünceleri, beklentileri çok benzerdi. İşyerinde ilgi ve katılım oldukça iyiydi. 750 civarında kadın etkinliğimize katıldı.
Aslında bu çalışma bize kadın mücadelesinde gideceğimiz yolun da ipucunu verdi. İşyerlerinde kadınları ortak talepleri etrafında bir araya getirmek... Ayrıca etkinliği yaptığımız okullarda 8 Mart’a yönelik hazırladığımız kartları dağıttık. 9 Mart akşamı şubemizde yapacağımız etkinliğe davet ettik.
Şubedeki etkinliğimiz ise oldukça güzel ve coşkulu geçti. Konuşmalar, şubemizin 8 Mart’a ilişkin hazırladığı sinevizyon, müzik dinletisi ve halaylarla bir kez daha dayanışma duygularımızı pekiştirdik. Her 8 Mart’ta olduğu gibi her 8 Mart’ta biz kadınlar, geleceğe sözümüzü söylemeye ve mücadeleye devam edeceğiz!


İlgili haberler
Ankara'da 8 Mart: Polis saldırdı, kadınlar darp ed...

Ankara Kadın Platformunun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar yoğun yağmur yağışına rağmen Çankaya B...

Ankara 8 Mart’ında polis saldırısına uğrayan Selma...

Şiddete, savaşa, OHAL’e ve sömürüye karşı Ankara’da taleplerini dile getirmek için 8 Mart eylemi yap...

Ankara Kadın Platformu 8 Martta alanda

‘Dayanışmayla güçleniyoruz, hayatı örgütlüyoruz’ diyerek 4 Mart günü eylem yapmak isteyen Ankara Kad...