Ecetem işçisi kadınların maaşları aylardır verilmiyor
Ecetem temizlik şirketi çalışanları aylardır maaşlarını alamıyor. Maaşlarını alamadıkları için iki hafta önce iş bırakan kadın işçiler eğer maaşları verilmezse eylemlerine devam edeceklerini söylüyor.

Ecetem Temizlik şirketinde çalışan kadınlar inşaatlarda ve şantiyelerde temizlik yaparak geçimlerini sağlıyor ancak aylardır maaş alamadıkları için kadınların yaşamları daha da zorlaşıyor.
İşçilerden Aygül Turan önceki maaşlarının da sürekli geç yatırıldığını, bu kez hem maaşlarının verilmediğini hem de mesai ücretlerinin ödenmediğini söylüyor. İş bırakan kadınlardan biri olan Turan şirket tarafından kendilerinin sürekli oyalandığını anlatırken taşeron işçi olarak çalışmanın işçilerin nasıl 'muhatapsız' bıraktığını ise şu söyledikleriyle ortaya koyuyor: “ Çalıştığımız şantiyeye soruyoruz, ‘paranızı Ecetem’e verdim’ diyor. Ecetem’e gidiyoruz ‘bize para vermediler o yüzden paranızı veremiyoruz’ deyip bizi oyalıyor. Bir de sert davranıyorlar ‘Sanki vermiyor muyuz maaşınızı’ diye. Vermiyorsunuz tabii. Biz sadece hakkımızı istiyoruz.”

ISITICI YOK, SU YOK, MASKE YOK, MAAŞ YOK!
Çalışma koşullarının da çok ağır ve sağlıksız olduğunu anlatıyor Aygül Turan: “Çalışma koşullarımızda çok zordu. En çok da kışın çalışmak zorluyor. Çünkü çalıştığımız yerde ısıtıcı yoktu, soğuktu. Kimyasal temizlik malzemeleri kullanıyorduk, bize maske ve eldiven bile vermiyorlardı. Çok sağlıksız koşullarda çalıştık. Bazı gittiğimiz yerlerde su bile yoktu, damacana ile su taşıyorduk.” 

"MAAŞIMIZI ALANA KADAR SUSMAYACAĞIZ”
Kendisi gibi 13 kadının maaş alamadığını, bu sebeple iş bıraktıklarını söyleyen Turan “Biz iş bırakınca ve eylemlerimize başlayınca bizi durdurmak için arayıp ‘ Size maaşlarınızı vereceğiz’ dediler. Eğer maaşlarımızı vermezlerse susmayacağız. 20 Nisan’da son çalıştığımız yer olan Emaar Square Şantiyesi önünde saat 14.00’da basın açıklamamızı yapacağız”

Ayşe Turan tüm kadınları kendilerine destek olmaya çağırıyor. 

İlgili haberler
Çerkezköy'deki patlamada kadın işçilere 'emzirmeyi...

Çerkezköy'de Boytek fabrikasında yaşanan kimyasal patlama sonucu kimyasal sızıntı riski ortaya çıktı...

Tarım işçisi kadınlar referandumdan çok sigortalı...

Yazın ortasında, güneş tepende çalışmak kolay mıdır dersiniz. Değildir elbet. Ama geçinebilmek için...

DOSYA: 1 Mayıs'a giderken Kadınlar ve Çalışma Yaşa...

İstihdamdaki kadınlar, hangi konumda çalışıyorlar? İşçi? İşveren? Kendi hesabına çalışan? Ücretsiz a...