Duyar kasan ING Bank Genel müdürüne çalışanlarından cevap
Twitter’dan ‘kadına şiddet’ mesajları paylaşan ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay’a ING Bank çalışanlarından gelen yanıtlar işverenin iki yüzlülüğünü ortaya koydu.

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay kişisel Twitter hesabından "Kadın çalışana iş mülakatında çocuk sahibi olmayı düşünüyor musun? sorusunu sormak bence şiddettir. Kabul edilemez. Erkeklere soruyor muyuz?" mesajını paylaştı.

Mesaja birçok ING çalışanı olan kadından tepki geldi. Bu tepkilerden biri de 24 Haziran 2016 tarihinde süt iznini kullandığı süreçte ‘performans yetersizliği’ bahanesiyle işten atılan ve sonrasında açtığı işe iade davasını kazanan Evla Fazlı’ya aitti.

Fazlı, Abay’ın tweet’ine şu yanıtı verdi: Sizin bankanızın mülakatında sorulmadığını mı zannediyorsunuz? Gerçekleri nasıl bu kadar çarpıtabilirsiniz? Ya da nasıl bu kadar ayakta uyuyor olabilirsiniz? Her şeyi bir kenara bırakın doğum yaptığım için yalanlarla işten atıldığımı her yerde dile getirdim. Vicdanınız rahat mı?


Pınar Abay’ın mesajının altına çok sayıda Twitter kullanıcısı da yorum yaptı. Yorumlarda işçi düşmanlığını özetleyen paylaşımlar yaygındı.



Bunlar gibi birçok yorum var. Ancak bu kadarı bile büyük bir gerçekliği gözler önüne seriyor. Peki sizin Pınar Abay’a söyleyecek sözleriniz var mı?

İlgili haberler
Avukatınız Cevaplıyor: Ücretli doğum izni hakkı...

Bir kadın işçinin sorusu: "Çalıştığım fabrikada işe başladıktan kısa bir süre sonra hamile olduğumu...

Sağlık çalışanları ücretleri kesilmesin diye süt i...

'Çok çocuk doğurun' diyenler şimdi nerede? Kadınların süt izni hakkı gasbediliyor. Kadınlar ise ücre...

Yarım çalışmadan sonra süt izni kullanılabilir

Analık izni sonunda yarım çalışma hakkını kullanan kadın işçi, tam çalışmaya geçtikten sonra çocuk 1...