Diyarbakır'da 14 yaşındaki çocuğu istismara maruz bırakan erkek serbest bırakıldı
Diyarbakır'da 14 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan erkek serbest bırakıldı. Kriminal polis laboratuvarı raporunda çocuğun elbiselerinde sperm bulundu, aile suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır'da 14 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan M.D (37) serbest bırakıldı. Soruşturma sürerken, kriminal polis laboratuvarı raporunda çocuğun elbiselerinde sperm örneklerine rastladı. Çocuğun ailesinin avukatı, M.D. hakkında suç duyurusunda bulundu.

DHA'da yer alan habere göre 11 Haziran'da merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde biri dini nikahlı, iki eşine şiddet uygulayan 5 çocuk babası M.D. (37), amcasının evine gidip, 14 yaşındaki F.D ile evlenmek istediğini söyledi. Çocuğun babası kızının çocuk olduğunu belirterek, M.D'ye olumsuz yanıt verdi. Birkaç gün sonra M.D. kızını, F.D.’nin evine gönderdi ve oyun oynamak için evlerine getirtti. 14 yaşındaki çocuk burada M.D.'nin istismarına ve şiddetine maruz kaldı.

SERBEST BIRAKILDI

Eve gidip yaşananları anlatan F.D., ailesiyle birlikte polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Olayın ardından M.D., gözaltına alındı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri F.D.’ye ait kıyafetler ise incelenmek üzere el koydu. İfadesi alınan M.D., delil yetersizliği gerekçesiyle serbest bırakıldı.

SPERM ÖRNEKLERİ BULUNDU

Olayla ilgili soruşturma sürerken, bölge kriminal polis laboratuvarında kıyafetler üzerinde yapılan inceleme tamamlandı. Raporda, F.D'ye ait kıyafetler üzerinde sperm örnekleri bulundu. Raporun çıkmasının ardından F.D.’nin ailesinin avukatı, M.D. hakkında yeniden suç duyurusunda bulundu.

F.D.’nin babası M.D "Geldiler, kızımı istediler ama 14 yaşında oğlu da 37 yaşında. Ben buna karşıyım kesinlikle, çocuğum daha ortaokulu okuyor. Henüz liseye dahi geçmedi. Bunlar istediler, ne yaptılarsa ben vermedim. Olayın ardından ben polisi aradım. Olay yeri inceleme ekibi geldi, yukarıya çıktılar bu kızın elbiselerini aldılar. Yataktaki bulguları topladılar. Bütün raporlar da çıktı” dedi. Baba M.D, "Hem kanunen hem de babalık hakkımı kullanarak kesinlikle kızımı vermem. Yüce adalet hakkımızı yerde bırakmasın" diye seslendi.

Fotoğraf: Sendika.org arşivi/csgorselarsiv.org

İlgili haberler
GÜNÜN BİLGİSİ: Cinsel istismarla mücadelede ebevey...

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneğinin hazırladığı cinsel istismarla mücadelede ebeveyn olarak yapabile...

Tayland’a ‘istismar turizmi’

Tayland, küçük yaştaki kız ve oğlan çocuklarının ‘turizm’ adı altında istismar edildiği ülkelerden b...

Temel hedef istismarı önlemek ve çocuğu korumak ol...

Çocuk istismarı alanında çalışan uzmanlar bir araya geldi: ‘Etkin çocuk koruma sistemi hayata geçiri...