Dişhekimi Yasemin Uludağ boşanmaya çalıştığı erkek tarafından öldürüldü
Bursa'da yaşayan Dişhekimi Yasemin Uludağ, boşanma aşamasında olduğu Atilla Çetin tarafından öldürüldü.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Yasemin Uludağ isimli kadın boşanma aşamasında olduğu Atilla Çetin tarafından silahla vurularak katledildi.

Nilüfer ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Yalman Sokak'ta saat 12.00 sıralarında evine giden Yasemin Uludağ, kendisini takip eden boşanma aşamasında olduğu Atilla Çetin'in silahlı saldırısına uğradı. 2 çocuk annesi ve diş hekimi olduğu öğrenilen Yasemin Uludağ, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Katil zanlısı Atilla Çetin olay yerinde gözaltına alındı.

'ACIMIZ BÜYÜK AMA ÖFKEMİZ DE BÜYÜK'

Türk Dişhekimleri Birliği yaşanan cinayete dair sosyal medya platformu X'ten bir açıklama yayınladı. Açıklamada Türkiye'nin dört bir yanında kadına yönelik şiddetin sıklığının ve boyutunun arttığı belirtilerek "Bu kez de Bursa Dişhekimleri Odası üyesi kadın meslektaşımız Dişhekimi "Yasemin Uludağ Çetin, uzun süredir boşanmaya çalıştığı eşi tarafından vurularak öldürüldü. Acımız büyük ancak öfkemiz de büyük" denildi. Şiddet ve cinayetlerin sıradanlaştırıldığı ve faillerin şikayetlere ve suç kayıtlarına rağmen cezalandırılmadığı vurgulanan açıklamada "Cezasızlık politikaları ile kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze ön açıcı söylem ve uygulamalar faillere güç veriyor" denildi ve hukuki sürecin takipçisi olunacağı ifade edildi.

İlgili haberler
Konya'da kadın cinayeti

Konya'da Ebru Küçüktaşdemir, evli olduğu ancak ayrı yaşadığı Abdullah Küçüktaşdemir tarafından öldür...

Bir kadın cinayetinin anatomisi | ‘Ölüm fermanı’ c...

Hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı, boşandığı erkek tarafından öldürülen Sevilay Karlı’nın ısrar...

‘Cezasızlık Algısı’ değil kadın düşmanlığı gerçeği

Ömer Çelik 'cezasızlık algısı yaratmaya çalışıyorlar' diyor. Bakalım gerçekten de cezasızlık algı mı...