Didimli kadınlardan Meclise uyarı: İstismarı aklama, suça ortak olma!
Didim Kadın Platformu üyeleri ‘çocuk istismarcılarına af öngördüğü’ için eleştirilere neden olan yasa tasarısı hakkında Meclisi uyardı: Aklınızdan bile geçirmeyin!

Çocuk istismarı zanlılarına af öngördüğü için kamuoyunda tepkilere neden olan ancak son günlerde yine gündeme getirilen yasa tasarısına bir tepki de Didim Kadın Platformu’ndan geldi.

Çocuk yaşta evlilik yapan, bu nedenle cezaevinde bulunan ancak hakkında şikayet bulunmayan tutukluların serbest bırakılmasını öngören yasa tasarısının önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelmesinin beklendiğini hatırlatan kadınlar, bu haliyle böyle bir yasaya karşı olduklarını açıkladı.

14 Şubat’ta basın toplantısı düzenleyen kadınlar adına konuşan Neşe Ceyhan, “Çocukların cinsel istismarını ‘başarılı ve mutlu’ evlilik koşuluyla suç olmaktan çıkarmayı amaçlayan yasa tasarısı 2016’da, AKP eliyle Meclis’e getirildiğinde her türlü çevreden, görüşten kadınlar, güçlü itirazımızla bunu engellemiştik. Bu sefer de cinsel istismar faillerine af gündemde. Meclis’e hatırlatıyoruz: Çocuklara yönelen cinsel şiddeti, istismarı meşru kılmayı aklınızdan bile geçirmeyin! Defalarca olduğu gibi bugün de bundan sonra da tacizcilere, tecavüzcülere, istismarcılara yönelik affı gündem eden her yasanın, uygulamanın, politikanın karşısındayız” diye konuştu.

HEDİYE DEĞİL EŞİTLİK, TEK TAŞ DEĞİL ÖZGÜRLÜK
14 Şubatla ilgili de açıklama yapan platform üyeleri; “Kadınlar olarak hayatlarımız bizim öldüren sevgi istemiyoruz. 14 Şubat’ta bir hediye almak affettirmez. Hediye değil eşitlik, tek taş değil özgürlük istiyoruz. Kadına şiddete, tecavüze, kadın cinayetlerine, çocuk istismarlarına ses çıkarmayan 14 Şubat’ta kampanyalar yapıp kadınları değersizleştiriyor. Bizler kadınlar olarak haklarımıza yönelik saldırılara sur demek için buradayız!” dedi.

İlgili haberler
AKP ‘istismar yasasını’ istismar ediyor

Erken yaşta evliliklerde cezaları affetmeyi öngören tasarı yeniden gündemde. Muhalefet “Yasa, 2016’d...

Didim Akbük’te kadın muhtar adayı ve azalar: Yok s...

Didim Akbük’ten kadınlar bir araya gelerek kadın muhtar adaylarını ‘Biz kazanacağız’ diyerek duyurdu...

14 Şubat: Kadınlar ‘Aşkın kanununu yeniden yazıyor...

‘Bu 14 Şubat’ta da en büyük zenginliğimiz olduğunu bildiğimiz kadın dayanışmasıyla sokaklardayız. Aş...