Destek Otomotiv önünde direnişte olan kadın işçiler: Hakkımızı alana kadar buradayız!
Destek Otomotiv patronunun, sendikaya üye olan 100’e yakın işçiyi işten çıkarması üzerine Türk Metal Sendikası fabrika önünde başlattığı eylem devam ediyor.

Bursa’da kurulu bulunan Destek Otomotiv Yan Sanayi fabrikasında Türk Metal Sendikası'nda örgütlenen 100’e yakın işçi işten çıkarıldı. Fabrikada yetkiyi aldığını açıklayan Türk Metal Sendikası buna rağmen işten atmaların devam ettiğini söyledi.

Fabrika iç bahçesi ve dış bahçesinde aileleriyle birlikte direnen işçilere destek ziyaretleri devam ederken, fabrika içinde bekleyen işçiler önceki gece çevik kuvvet tarafından fabrika dışına çıkarılmaya çalışıldı. Yapılan görüşmeler sonrası polis geri çekilirken fabrika içi ve dışında işçilerin bekleyişi devam ediyor.

Sekiz gündür eylemde olan Destek Otomotiv’de çalışan kadın işçiler yaşadıklarını Ekmek ve Gül’e anlattı.

HAKLARIMIZIN ELİMİZDEN ALINMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Sendikaya üye olduğumuz ve hakkımızı aradığımız için işten çıkartıldıklarını söyleyen Seval Atış, “İki yıldır burada çalışıyorum. Bazı haklarımız elimizden alınmaya çalışıldı bu pandemi sürecinde. Hakkımızı istiyoruz hakkımızı alana kadar direnmeye devam edeceğiz” dedi.

7 yıldır fabrikada çalıştığını ve asgari ücret aldığını söyleyen Kevser Aladağlı ise “Mesaiye kaldığımız için 4’üncü, 5’inci ayda vergi dilimine giriyoruz ve maaşımız düşüyor. O yüzden sendikaya üye olduk hakkımızı almak için. Tek başımıza yapamayacaktık. Hakkımızı vermediler bizde arkadaşlarla sendikaya üye olduk. Hepimizin durumu aynı. Üye olduğumuz için işten çıkarıldık. Hakkımızı alana kadar buradayız” dedi.

7 yıldır destek otomotivde çalışan Nurkiş Vatansever ise şunları söyledi, “Bütün haklarımız elimizden alınıyor. Şu an da mağdur bir durumdayız. Bu şekilde nereye kadar gider bilmiyorum ama haklarımızın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz.” 

Fotoğraf: Bursa Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Adin Oto işçisi kadınlar pes etmiyor: İşimizi ve s...

Sendikalaştıkları için ücretsiz izne çıkarılan ve 4 aydır direnişlerini sürdüren Adin Oto işçilerind...

Adin Oto işçileri hakları için direniyor

Adin Oto’da operatör olarak çalışırken ücretsiz izne çıkarılan işçilerden Zeliha Tanman yaşadığı sür...

Adin Oto işçileri hakları için seslendiler: Emeğim...

Sendikalaştıkları için ücretsiz izne gönderilen Adin Oto işçileri fabrika önünden seslendi: Bizi ücr...