Depremzede çocuklar Tuzluçayır'da sanatçılarla buluştu
Ankara'nın işçi, emekçi mahallesi Tuzluçayır'da bu hafta sonu deprem bölgesinden gelen çocuklar ile gönüllü opera sanatçıları dernekte bir araya geldi. Etkinlikler her cumartesi devam edecek.

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği’nde deprem bölgesinden gelen çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi, gönüllü sanatçılar çocuklarla buluştu. Ankara'nın işçi, emekçi mahallesi Tuzluçayır'da bu hafta sonu deprem bölgesinden gelen çocuklar ile gönüllü opera sanatçıları dernekte bir araya geldi.

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği ve Ekmek ve Gül okurlarının deprem bölgesinden gelen çocuklar için, "Oyun ve Oyuncak Kardeşliği" etkinliklerine bu hafta "Ankara Konservatuvar Sanatçıları, Gezegen Sanat Evi " yer aldı.

Tuzçluçayır'da kadınlar, çocukların güçlenebilmesini "Oyun ve Oyuncak Kardeşliği" ile sürdürebilmek için kolları sıvayarak, dayanışma çağrılarını yapıyorlar. Tuzluçayırlı kadınların bu çağrısını "Gezegen Sanat Evi" ve Evin Kayran, sahiplenerek kampanyanın yaygınlaşmasına destek verdi. Gönüllülerden oluşan 7 haftalık bir etkinlik planı hazırlandı. Çocuk odası oluşturma önerisini Evin Kayran hayata geçirdi, kampanyanın daha geniş bir kesim tarafından duyulmasını sağladı. Gezegen Sanat Evi gönüllüleri odayı boyadı.

Gönüllü sanat severler ile etkinliklerin sürdüğü Tuzluçayır'da bu hafta Opera ve Bale Sanatçıları çocuklarla buluştu. Deprem bölgesinden gelen çocuklar ve kadınlar, Ankara Devlet Opera ve Balesi’den sanatçılar ile bir araya geldiler..

Ayça Mutluer (keman), Ümmiye Özdem (keman), Müjde Akden (flüt), Murat Gedikli (viola), Metin Şensoy, Kamil Kaptan (bariton ) ve Keman Sanatçısı Lale Dişdiş’in organize ettiği Maskot Bando, deprem bölgesinden gelen çocukların yüzünü güldürdü.

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği her Cumartesi saat 14.00'da deprem bölgesinden gelen çocukların güçlenmesine yardımcı olmak için kapılarını açıyor. Umudumuzu yeşerten ise bu güzel insanların varlığıyla dayanışmayı büyütmemiz...

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İskenderun'da hurda satarak geçinen Aysel, sadece...

‘Çöpten topladıklarımı hurdacıya veriyorum. Birisini görünce oturuyorum çöpün kenarına, yorulduğumu...

Engelli çocuğuyla çadırda kalan Seher: Yardım yok,...

İskenderun’da tüm engellemelere rağmen sürdürdüğümüz #KızKardeşlikKöprüsü çalışmalarımızda Seher’in...

Esenyalı’da kadınlar depremi konuştu: Mahalle maha...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği depremin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkilerinin konuşulduğu bi...