Denizli’de çocuk istismarına karşı yürüyüş
Denizli’de çocuk istismarına karşı yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş öncesi yapılan açıklamada çocuk istismarına tepki gösterilerek istismarda iktidarın sorumluluğuna dikkat çekildi.

Denizli’de çocuk istismarına karşı Çınar Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı. Sendika, oda, kitle örgütleri ve siyasi partilerin katıldığı açıklamanın ardından sloganlarla Çınar Meydanı’ndan Candoğan Parkı’na yürüyüş düzenlendi.

Çınar Meydanı’nda yapılan basın açıklamasını Denizli Kadın Platformu Sözcüsü Ayşegül Odabaşıoğlu okudu. Odabaşıoğlu, çocuk istismarına tepki göstererek devletin sorumluluğuna dikkat çekti. İktidarın tarikatlarla işbirliğine işaret eden Odabaşıoğlu, faillerin cezalandırılması ve istismarın önlenmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Açıklama ve yürüyüşe siyasi partilerin yanı sıra, KESK’e ve Birleşik Kamu-İş’e bağlı sendikalar, Belediye-İş Denizli Şubesi, TMMOB, Denizli Tabip Odası, Denizli Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Denizli EYT Derneği, Veli-Der Denizli Şubesi, ADD, ÇYDD, Denizli Kadın Platformu, Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Büyük Menderes İnisiyatifi ve çeşitli sivil toplum örgütleri katıldı. Binlerce insanın katıldığı eylem yürüyüş ve sloganlarla sona erdi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Yoksulluk, şiddet, istismar üçgeninde kadınlar ve...

Esenyalı’da ikisi bebek yedi kişinin yaşadığı bir evdeyiz. İstismarın, yoksulluğun, şiddetin, cehale...

KADINLAR TEK SES: İstismarı örtbas etmenize izin v...

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ortaya çıkan istismara ihmallerine tepkiler...

GÜNÜN BİLGİSİ: Cinsel istismarla mücadelede ebevey...

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneğinin hazırladığı cinsel istismarla mücadelede ebeveyn olarak yapabile...