Denizli Ekmek ve Gül Grubu 8 Mart öncesi kadınlarla buluştu
Denizli Ekmek ve Gül Grubu, 8 Mart öncesi buluştu. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün kadınların birlik ve mücadelesi açısından önemi ele alındı.

Denizli Ekmek ve Gül Grubu 8 Mart öncesi kadınlarla buluştu. Etkinliğe DİSK Emekli Sen, Veli-Der, Denizli Ezgi Türkü ve Sanat Sevenler Derneği temsilcilerinin yanı sıra DEM Parti Denizli Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Cevahir Kayar, EMEP Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Özcan Göçer de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Havva Meşe 8 Mart'a giderken yaşanan siyasi atmosferin kadınlar açısından önemini anlattı. Esnek çalışma, iş güvencesi gibi sorunlara değinen Meşe, "Kadınlar dört bir yanda seslerini duyurmak için mücadele etmeyi de biliyor. Siyasi iktidar kadınlara sadece ailede bir görev yüklüyor. Bu dayanışma kahvaltının ardından 8 Mart'ta alanlarda beraber olacağız" diye konuştu.

'ÇOCUKLARIMIZIN AÇLIĞI SEÇİM SONRASI BIRAKILABİLECEK BİR SORUN DEĞİL'

EMEP Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Özcan Göçer, Ezidi atasözü ile başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Önce kadınlar uyanır sonra Güneş doğar. Sendikalaşmanın nüfusa oranlar en az olduğu Denizli'de kadınların mücadelesi önemli. Trakya bölgesinde, Bursa, Kocaeli bölgesinde kadın işçiler daha örgütlü. Kadın işçilerin çocuklarını güvenle bırakabileceği kreşlere ihtiyacı var. Ekmek ve Gül'ün başlattığı okullarda 1 öğün yemek verilmesiyle ilgili kampanya vardı. Çocuklarımızın açlığı seçim sonrasına bırakabileceğimiz bir sorun değil. Bizler yönetimlerde olmadığımız sürece yaşadığımız sorunlar ortada. Halka beraber yönettiğimizde bunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz!"

DEM Parti Denizli Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Cevahir Kayar ise, "8 Mart ve seçimlerle gündemin yoğun olduğu günlerdeyiz. Ekonomik yoksulluğun ve kadın cinayetlerinin arttığı bir gündemdeyiz yine. Yerelden beslenen, halkın gençlerin kendini bulabildiği örgütlü ve halkçı belediyecilik anlayışımızla umuyoruz ki bütün ülke genelinde tekçi anlayıştan kurtulmuş oluruz. Belediyelerde çok dilli, çok kültürlü halka açık bir belediyecilik anlayışını savunuyoruz" diye konuştu. Kayar devamında 8 Mart'ta alanlarda olma çağrısı yaptı.

Kahvaltının ardından Denizli Ezgi Türkü ve Sanat Sevenler Derneği Başkan ve Başkan Yardımcıları Zehra Sultan ve Mustafa Kemal Arslan söyledikleri türkülerle katılımcılara keyifli bir dinleti sundu.

EMEP Büyükşehir Adayı Özcan Göçer de eşi Nevin Göçer ile orta okuldan anısı olan Uzun Uzun Kamışlar türküsünü seslendirdi. Etkinlik oyun havaları ile sona erdi. 

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Denizli'de 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek için 3 k...

KESK Denizli Şubeler Platformu, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Denizli Şubesi ve Denizli Ekmek ve G...

Denizli Ekmek ve Gül Grubu: Geçmediğimiz köprüler...

'Her okulda 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek haktır!' kampanyası için Denizli Ekmek ve Gül Grubu bası...

Denizli Ekmek ve Gül Atölyesi kadınları buluşmaya...

8 Mart etkinlikleri dolayısıyla Denizli Ekmek ve Gül Atölyesi kadınlar için belgesel gösterimi düzen...