Bursa Dersimliler Derneği 8 Mart için kadınlarla buluştu
Bursa Dersimliler Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için kadınlarla bir araya geldi. Etkinliğe katılan Avukat Gamze Yentür, kadınların yönetimlerde daha çok yer almaları gerektiğini söyledi.

Bursa Dersimliler Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için kadınlarla bir araya geldi.

Kadınların yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, 6 Şubat depremlerinde yaşanılanlar konuşuldu. Bu süreçte kadın dayanışmasının önemine değinildi. Kadın cinayetlerinde katledilen kadınların fotoğrafıyla kadınların yaşamına yer verildi. Emine Bulut' un son sözleri, ‘Ölmek istemiyorum’ çığlığının, bütün kadınların çığlığı olduğuna değinildi.

Etkinlik Avukat Gamze Yentür’ün sunumuyla devam etti. Yentür, 8 Mart’ın tarihini anlatırken 1857’den bu güne işçi kadınların grevleri ve direnişlerine vurgu yaptı. Yentür kadın mücadelesinin birçok bedel ödeyerek bugünki birçok hakkı kazandığını ifade etti.

Bugün Medeni Kanun'da istenilen düzenleme ile kadınların kazanılmış haklarının gasbedilmeye çalışıldığını, İstanbul Sözleşmesi'ni feshedenlerin bugün 6284 sayılı yasayı hedef aldıklarını anlatan Yentür, kadınların her gün katledildiğini, şiddete uğradığını ve en çokta psikolojik şiddete maruz kaldıklarını anlattı. Etkinliği interaktif bir şekilde sürdüren Yentür, kadınlardan gelen soruları cevaplayarak kadınların yönetimlerde daha çok yer almaları gerektiğini söyledi. Bursa Alevi Kadın Platformu'nun kadınların mücadeleye katılımı yönünde önemli bir etkisi olduğunu söyleyen Yentür ve katılım sağlayan kadınların karşılıklı tartışmaları ile geçen etkinlik, 8 Mart çağrısıyla son buldu. 

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Antalya ve Bursa’da 8 Mart açıklaması: Hayatlarımı...

Antalya Kent Konseyi ve Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart açıklamasında, depremden kadınlar...

Bursa Barutçu Tekstil işçilerinden 8 Mart çağrısı

139 gündür fabrika önünde direndiklerini söyleyen işçiler, “Bu 8 Mart’ı direnişle karşılıyoruz. Bütü...

Bursa | Eşitsizliğe karşı yalnız değil hep beraber...

Tüm Bursalı kadınlara çağrımızdır: mahkum edildiğimiz bu eşitsizliğe, yoksulluğa mecbur değiliz, gel...