Bursa Barutçu Tekstil işçilerinden 8 Mart çağrısı
139 gündür fabrika önünde direndiklerini söyleyen işçiler, “Bu 8 Mart’ı direnişle karşılıyoruz. Bütün kadınları bu 8 Mart’ta direniş alanına bekliyoruz" dediler.

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi kadın işçilerin fabrika önünde başlattığı direniş 139’uncı gününde.


Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi 9 kadın işçinin fabrika önünde başlattığı direniş 139 gündür devam ediyor.

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi kadın işçilerin fabrika önünde başlattığı direniş 139’uncı gününde. İçerideki baskılara karşı, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için sendikalaşan kadınlar, sendika haklarında kararlı olduklarını ifade ediyor.

“8 MART’I DİRENİŞLE KARŞILIYORUZ”

139 gündür fabrika önünde direndiklerini söyleyen işçiler, “Daha iyi şartlarda insanca yaşayabilmek için direniyoruz. Suç işlemedik bizi sendikaya üye olduğumuz için işten çıkaranlar suç işliyor. Bu 8 Mart’ı direnişle karşılıyoruz. Bütün kadınları bu 8 Mart’ta direniş alanına bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Barutçu tekstil direnişi 3 ayı geride bıraktı: ‘Hi...

Ağır çalışma koşullarına karşı sendikalaşan ve işten atılan Barutçu Tekstil işçisi kadınlar direnişt...

Barutçu Tekstil patronu direnişçi işçileri amonyak...

Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi 9 kadın işçinin fabrika önü...