Denizli Ekmek ve Gül film etkinliğinde buluştu: Şiddete karşı örgütlü mücadele edeceğiz
25 Kasım öncesi etkinlikte bir araya gelen Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu, kadına yönelik şiddete karşı örgütlü mücadele vurgusu yaptı.

Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesi film etkinliğinde buluştu. Diktatör Rafael Trujillo’ya karşı mücadele eden Mirabel Kardeşler’in hayatını anlatan 2001 yapımı Kelebekler Zamanı filminin izlendiği etkinlikte, kadına yönelik şiddete karşı örgütlü mücadele vurgusu yapıldı.

‘MİRABEL KARDEŞLERİN BAŞKALDIRISI BUGÜN İRAN’DA DA SÜRÜYOR’

Film öncesi açılış konuşmasını Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu’ndan Seher Zeytun Doğan yaptı. Konuşmasına Mirabel Kardeşleri anarak başlayan Doğan, "Dün Mirabel Kardeşler ile başlayan faşist diktaya başkaldırı ve mücadele bugün İran’da da kadınlar tarafından sürdürülüyor. Dünya üzerinde kadınların örgütlü mücadelesi her zaman çok güçlü bir ses olmuştur" dedi.


‘TEK ADAM REJİMİNE KARŞI ORTAK MÜCADELE’

Türkiye’deki tek adam rejimine karşı da ortak mücadele çağrısı yapan Doğan, "Günümüzde de yaşadığımız tek adam rejimi için birlikte mücadele etmeliyiz. Eşit, şiddetsiz, sömürüsüz bir düzen için yaşasın örgütlü kadın mücadelemiz" ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Atışkan Alçı ve Yasin Çakır direnişlerinin ardında...

Eskişehir’de devam eden iki direniş, Atışkan Alçı ve Yasin Çakır un fabrikası işçilerinin direnişi....

Kayserili kadınlar buluştu: 'Karanlıktan mücadele...

Kayseri Ekmek ve Gül Kadın Grubu 25 Kasım öncesinde toplandı, şiddetin görünümlerini tartıştı.

Bursa'da 25 Kasım buluşması: 'Karanlığı dayanışmam...

Bursa’da kadınlar Ekmek ve Gül'ün çağrısıyla 25 Kasım'a giderken kahvaltıda buluştu.