‘Darp ve tehdide rağmen bir şey yapan yok’
Ayrı yaşadığı eşi tarafından defalarca darbedilen ancak darp raporlarına rağmen hakkında caydırıcı işlem yapılmadığını söylediği Seyithan Topuz’un tehditlerine maruz kalan Kesuma Topuz isyan ediyor.

Kesuma Topuz yaklaşık 20 yıl önce evlendiği kocası Seyithan Topuz tarafından yıllardır şiddete maruz bırakılıyor. Seyithan Topuz ile evliliğinden 3 çocuğu olan Kesuma Topuz, defalarca darp raporu alarak karakol ve savcılığa şikayette bulunduğu halde Seyithan Topuz hakkında herhangi bir caydırıcı işlem yapılmadığını ve çocuklarıyla birlikte tehdit altında yaşadıklarını söylüyor.

Seyithan Topuz’un başka bir kadınla birlikte yaşadığını ve hem kendisine hem de çocuklarına karşı hiçbir maddi sorumluluğunu yerine getirmediğini ifade eden Kesuma Topuz, Kaymakamlıktan aldığı sosyal yardım sayesinde bir kızını okula gönderip evin geçimini sağladığını anlatıyor.

Seyithan Topuz’un başka bir kadınla yaşadığı ve uzaklaştırma kararı olduğu halde defalarca kendisine şiddet uyguladığını, çocuklarını ve kendisini ölümle tehdit ettiğini dile getiren Kesuma Topuz, “Benim de çocuklarımın da can güvenliğimiz yok. Ölmek istemiyorum, uzaklaştırma kararı yeterli olmuyor. Karakoldan, savcılıktan beni sürekli geri çeviriyorlar, caydırıcı bir şeyler yapılsın” diyor.

İlgili haberler
Kadınların ‘ölmek istemiyoruz’ isyanı

Kızının önünde öldürülen Emine Bulut’un, ‘Ölmek istemiyorum’ feryadı tüm Türkiye’yi derinden etkiler...

GÜNÜN İSYANI: Emine Bulut gibi ben de ölmek istemi...

Evli kaldığı 6 yıl boyunca eşinden sistematik şiddet gören Ümran K. boşanmak istediği eşinin “iyi ha...

Ayşe Tuba Arslan’ı ölüme götüren ihmaller bitmiyor...

Ayşe Tuba Arslan’ın dosyalarının uzlaştırma bürosuna taşındığını belirten CHP Milletvekili Çakırözer...