Cumartesi Anneleri’nin 700. haftasına polis saldırısı!
Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta eylemi İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandı. Galatasaray Meydanı’na gitmek isteyen kayıp yakınlarına polis müdahale etti, 11 kişiyi gözaltına aldı.

Kayıpların akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle her hafta Galatasaray Meydanı'nda toplanan Cumartesi Anneleri, 700'üncü hafta etkinliğini düzenlemek istedi. Hazırlıklarını tamamladıktan sonra alana gelen aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi polis engeline takıldı.

‘KAPALI ALANA GİDİN!’
Polisler eylemin İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandığını söyleyerek kimsenin alana girmesine izin vermedi. "Burası İstiklal Caddesi toplanma alanı değil” diyen polis, “Kapalı alana gidin ne yaparsanız yapın" dedi.

‘23 YILDIR BU MEYDANDAYIZ’
Polisin bu durumuna tepki gösteren gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun, “Biz 23 yıldır bu meydana geliyoruz. Bu meydanda babamı arıyorum. Bu meydan bizimdir” dedi.


‘BU MEYDAN SİZİN AYNANIZ’
Bir diğer kayıp yakını da, “Bu meydan sizin aynanız bu meydana iyi bakın” dedi. Kayıp yakınlarından bir diğeri ise tepkisini şu sözler ile gösterdi: “Bizi siz öldürdünüz. Şimdi bizi buradan kovuyorsunuz yarın bize bunu yapan devlet size de aynısını yapacak.”

DARP EDİLEREK GÖZ ALTINA ALDILAR
Tepkilerin ardından kayıp yakınları İstiklal Caddesi’nde bekleyeceklerini dile getirdi. Kayıp yakınlarının orada da kalmasına izin vermeyen polis müdahale etti. Polis çok sayıda kayıp yakınını darp ederek, yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı.

‘NE İSTİYORLAR ÇOCUKLARIMIZDAN’
Aralarında Maside Ocak, Ali Ocak, Hasan Karakoç, Sebla Arcan, Faruk Eren'in de olduğu 11 kişi ters kelepçe ile gözaltına alındı. Besna Tosun ve gözaltına kaybedilen Hasan Ocak’ın annesi Emine Ocak da darp edilip gözaltına alınmak istendi. Ancak tepkiler üzerine ikisi de serbest bırakıldı. Emine Ocak bırakıldıktan sonra “Ne istiyorlar bizim çocuklarımızdan” diyerek tepki gösterdi.

Kayıp yakınları daha sonra meydana yakın bir kafeye geçerek beklemeye başladı.

Kaynak: MA

İlgili haberler
Cumartesi Anneleri, bayramı bayram gibi yaşayamıyo...

Gelecek cumartesi günü 700’üncü oturma eylemini yapacak olan Cumartesi Anneleri, 'Gözaltında kaybedi...

GÜNÜN NOTU: Ömürleri çocuklarının kemiklerini arar...

‘Oğlumun kemiklerini görmeden ölmek istemiyorum’ diyen ancak o kemiklere kavuşamadan toprak olan ann...

GÜNÜN ÇAĞRISI: Cumartesi Anneleri 700. Haftaya çağ...

700. hafta için çağrı yapan Cumartesi Anneleri, ‘Hakikat adına, adalet adına, vicdan ve insanlık onu...