Çorlu’da çocuk istismarı protesto edildi
Çorlu’da 25 yaşındaki erkek, komşusu olan 5 yaşındaki çocuğu istismar etti. Anne karakola başvurdu ‘Suç duyurusuna gerek yok’ cevabı aldı. Çorlu Kadın Platformu istismara karşı açıklama yaptı.

Çorlu Sağlık Mahallesi’nde 5 yaşında bir çocuğun 25 yaşındaki bir erkek tarafından istismara uğramasına dair Çorlu Kadın Platformu açıklama yaptı. “Karakola şikayetçi olan anne ‘Suç duyurusuna gerek yok’ cevabı alarak geçiştirilmiştir” denilen açıklamada kadınlar istismara izin vermeyeceklerini söyledi.

Olay üzerine Sağlık Mahallesi’nde bulunan köy dernekleri, muhtarlıkları, kahveleri gezen, ev ziyaretleri yapan Çorlu Kadın Platformu üyesi kadınlar mahallelileri basın açıklamasına çağırdı.


Akşam saatlerinde ise Sağlık Mahallesi Beko durağı önünde buluşan kitle sloganlarla tacizci erkeğin evine yürüdü. Evin önünde açıklama yapan Platform üyesi kadınlar şunları söyledi:

Kadınlara, çocuklara yönelik şiddet, taciz ve tecavüz vakalarında böylesine büyük bir artışın yaşanması AKP iktidarının politikalarıyla yakından ilişkilidir. 25 yaşlarındaki A. A. komşusunun 5 yaşındaki çocuğunu taciz etmiştir Bu duruma maruz kalan çocuğun durumu annesine ifade etmesi üzerine anne, önce karakola başvurmuş fakat ‘Suç duyurusuna gerek yok’ cevabı almıştır. Yanı sıra pedegog eşliğinde ifade veren çocuğa devlet hastanesinde görev yapan doktor rapor vermemiştir. Ne emniyet, ne de hastane doktoru görevlerini yerine getirmemiştir.
Hayatın her alanında çocuklara ve kadınlara karşı yaşanan bu olaylar münferit değildir.
Uluslararası anlaşmaları dayatma olarak gören ve reşit sayılma yaşını 12 yaşa indirgeyip, çocuğun ruhsal ve bedensel gelişimini hiçe sayan ve tecavüzü aklamaya çalışanları fail olarak gördük, göreceğiz.
Her daim çocuktan yaşamdan ve dayanışmadan yana taraf olan Çorlu Kadın Platfrormu olarak mağdur çocukların ve ailelerinin yanında olduğumuzu davanın takipçisi olacağımızı söylüyor, kamuoyunu da bu konuda göreve davet ediyoruz.
İlgili haberler
Sovyetler’de her çocuk eşit, her çocuk değerli!

Çocukların tüm ihtiyaçlarının karşılandığı, her türden istismarın önlenmesi için devletin seferber o...

5 MADDEDE SAYIYORUZ: Çocuk istismarında gerçek önl...

Çocuklara cinsel istismar gündem olduğunda hissettiğimiz duyguların başında öfke ve çaresizlik geliy...

Gazi İlkokulunda çocuk istismarına karşı bilgilend...

Gazi İlkokulu Okul Aile Birliği, Eğitim Sen 4 No’lu Şube ve Sultangazi Ekmek ve gül Grubu çocuk isti...