Çorlu Ekmek ve Gül: 'Gücümüzü sınırları aşan dayanışmamızdan alıyoruz'
Çorlu Ekmek ve Gül Grubundan kadınlar artan kadına yönelik şiddete, kadınlar üzerindeki baskıya karşı basın açıklaması yaptı.

25 Kasım Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü için bir araya gelen Çorlu Ekmek ve Gül Grubu cumartesi günü basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Kadına yönelik saldırıların her geçen gün derinleştiği ve kadınların dünyanın dört bir yanında diktatörlere karşı örgütlendiği, direndiği, isyan ettiği bir süreci yaşıyoruz. Mirabel Kardeşlerin de Mahsa Amini’nin de Nagihan Akarsel’in de failini yüzyıllardır tanıyoruz. Bu yüzden gücümüzü birbirimizden, sınırları aşan dayanışmamızdan alıyoruz. İran’da özgürlüğü için mücadele eden, yaşamları ellerinden alınan, idamla yargılanan kadınların her bir saç teli için isyanı büyütüyoruz" dendi.

'İSTEDİĞİMİZ HAYATI BİRLİKTE İNŞA EDELİM'

Ekonomik krizden en çok kadınların etkilendiği belirtilen açıklamada "Başta işçi kadınları, insanca çalışma koşulları için, işyerinde mobbing, taciz ve her türlü baskıya karşı mücadelede birleşmeye, yoksulluk ve şiddet üreten bu sömürü ve baskı düzenini yıkmak ve kadınların eşit ve özgür ortağı olduğu bir halk egemenliğini hep birlikte inşa etmek için mücadele etmeye çağırıyoruz" denerek mücadele çağrısı yapıldı.

İlgili haberler
Çorlu’da 'Okullarda bir öğün ücretsiz yemek' hakkı...

Çorlu Ekmek ve Gül Grubu “Her Okulda Bir Öğün Ücretsiz, Sağlıklı Yemek Her Çocuğun Hakkı” talebi içi...

Gericileşen, saldırganlaşan dünyada 25 Kasım’da öz...

Büyük bir baskı rejimi kurarak, ses çıkaranı sansür yasasıyla susturarak, tüm örgütlenme, ifade etme...

25 KASIM 2022 | Eşit, özgür, şiddetsiz bir yaşam i...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Gününde kadınlar pek çok ilde sokakta... İl i...