Kadına şiddete karşı eylemlere yasaklar sürüyor: Kadıköy'de onlarca gözaltı
İlerici Kadınlar Derneği üyesi 23 kadın, yapacakları basın açıklaması öncesinde gözaltına alındı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslarası Mücadele Günü için bugün Kadıköy'de gerçekleştirilecek basın açıklamalarına, eylemlere Kadıköy Kaymakamlığı yasak kararı getirdi. Saat 14.00'te Süreyya Operası önüne buluşma çağrısı yapan İlerici Kadınlar Derneği'nin basın açıklaması polis tarafından engellenirken 23 İlerici Kadınlar Derneği Üyesi kadın gözaltına alındı.

Engelleme üzerine kapalı alanda basın toplantısı düzenleyen İKD üyeleri, “Eşit işe eşit ücret koşulsuz uygulanmalıdır. Kadınların asli görevi olarak görülen bakım hizmetleri kamu hizmeti olarak nitelikli ve ücretsiz verilmelidir. Cinsiyet ayrımcılığına son verilmeli, eşitlikçi bir düzen kurulmalıdır. Mücadelemiz, eşit, özgür, laik ve aydınlık bir Türkiye içindir. Şiddete, yoksulluğa, gericiliğe dur diyelim” dedi.

'KADINLARA DEĞİL KATİLLERE BARİKAT'
Kadıköy Rıhtım’da aralarında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun da yer aldığı çeşitli kadın örgütlerinin düzenlemek istediği eyleme de polis izin vermedi. Engellemeye rağmen kadınlar açıklama yapmak istedi. Polis önce kadınları ablukaya aldı; ardından darbederek gözaltına aldı. Kadınlar “Kadınlara değil, katillere barikat” sloganları atarak polis müdahalesini protesto etti.
Müdahale sonrası Kadın Meclislerinden Dilber Sünnetçioğlu, “Her gün kadınlar öldürülüyor, hiç mi üzülmüyorsunuz? Kadın cinayetlerini durduracağız demenin nesi kötü? Bir kişi çıkıp bunu açıklasın” diyerek iktidara tepki gösterdi.


Fotoğraf: İlerici Kadınlar Derneği Twitter hesabı

İlgili haberler
25 KASIM 2022 | Eşit, özgür, şiddetsiz bir yaşam i...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Gününde kadınlar pek çok ilde sokakta... İl i...

25 Kasım 2022 | İstanbul'da kadınlar yasaklara rağ...

25 Kasım Kadın Platformu kadınları şiddete karşı yan yana durmak ve ses çıkarmak için Taksim Tünel'e...

Gericileşen, saldırganlaşan dünyada 25 Kasım’da öz...

Büyük bir baskı rejimi kurarak, ses çıkaranı sansür yasasıyla susturarak, tüm örgütlenme, ifade etme...