Çocukların aileleri soruyor: Gebze’de kaç çocuk C.K’nin istismarına uğradı?
Gebze’de çocukları istismar ettikten sonra serbest bırakılan ve mahallelinin tepkisi sonrası tutuklanan C.K’nin daha fazla çocuğu istismar ettiği iddia ediliyor.

Gebze İnönü Mahallesi’nde 15 yaşındaki bir çocuk mahalle esnafı tarafından istismara uğradı. Çocuğun kaçarak polise haber vermesiyle C.K. gözaltına alındı. İlk gözaltı sonrası şahıs serbest bırakıldı. Olayın ardından üç çocuğun daha istismara uğradığı ortaya çıktı. Çocukların aileleri C.K.’den şikâyetçi olurken ikinci kez gözaltına alınan C.K. denetimli serbestlik şartıyla tekrar serbest bırakıldı. Mahalle sakinleri eylem yaparak şahsın serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Savcılığa seslenen mahalleli C.K’yi mahallede istemediklerini, çocuklara zarar veren birinin en ağır cezayı alması gerektiğini belirterek tepkilerini dile getirdi. Tepkiler sonrası üçüncü kez gözaltına alınan şahıs tutuklanarak Kandıra Cezaevine götürüldü.

İLK İFADE PEDAGOG EŞLİĞİNDE ALINMADI!
Görüştüğümüz ailelerden biri çocuklarının ilk ifadelerinin pedagog eşliğinde alınmadığını, daha sonra savcılık ve pedagog eşliğinde alındığını belirtti. Mahkeme sürecine geçildiğinde C.K’nin en ağır cezayı alması için uğraşacaklarını, diğer ailelerle de dava açmaları için konuştuklarını ve gerekirse destek olacaklarını ifade etti.

ON BİR ÇOCUK İSTİSMARA UĞRADI İDDİASI
Görüştüğümüz başka bir aile ise iki çocuğunun istismara uğradığını ifade etti. Çocuklarının parkta C. K. tarafından istismara uğradığını ve C.K’nin çocukları okula kadar takip ettiğini anlattı. Çocukları ile aynı yaşta başka bir çocuğa daha istismarda bulunulduğunu belirtti. Kendilerinin tespit ettiği başka 11 çocuğun daha C.K tarafından istismara uğradığını iddia eden aile C.K’nin çocukları hem sosyal medya üzerinden hem de telefondan mesaj atarak taciz ettiğini söyledi. Diğer ailelerin çekindiğini, konuşmak istemediğini, onların da şikayetçi olması ve davaya dahil olursa C.K’nin alacağı cezanın artabileceğini dile getiren aile daha kaç çocuğun mağdur olduğunun araştırılmasını istiyor.

İlgili haberler
Döndü’nün katili, cinsel istismar davasında 30 yıl...

Evli olduğu Döndü Şengül’ü katleden Şükrü Şengül, 8 yaşındaki kızını istismar etmesine ilişkin davad...

‘Çocuk istismarına af yasası’na karşı harekete geç...

Ocak ayında Meclis gündemine geleceği belirtilen çocuk istismarına af yasasına ilişkin CHP Milletvek...

İstismar davasında üvey dedeye takdir indirimi

Torununu istismar eden dede önce dava süreci boyunca tutuksuz yargılandı, sonra 6 yıl hapis cezası v...