Çocuk istismarına çocuk kitapları üzerinden bakıldı...
Ankara’da, Çocuklar İçin Daha İyi Bir Dünya Girişimi çocuk kitapları üzerinden çocuk istismarı değerlendirdi

Çocuklar İçin Daha İyi Bir Dünya Girişimi, ‘Çocuk İstismarına Çocuk Kitapları Üzerinden Bakmak’ etkinliği düzenledi. Babil Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşen etkinlikte Hatice Kapusuz ve Sevinç Koçak yaptıkları sunumlar ile istismarın fiziksel, psikolojik ve duygusal yönlerine dikkat çekti.

BİR VAKANIN ARDINDAN DEĞİL..
Çocukları ilgilendiren her alanda bir platform oluşturarak çalışmalar yaptıklarını anlatan Hatice Kapusuz, çocuk istismarının ortadan kaldırılması için gerçek adımların atılmadığına dikkat çekti. Kapusuz, “Cezasızlık kültürüyle çocuk istismarı da artan bir durum. Bir vakanın ardından değil de her zaman devam edecek bir sorun olarak tekrar gündeme getirmek istiyoruz ve bu noktada bize kaynak olan çocuk kitapları üzerinden bakıyoruz”diye konuştu.

‘TÜRKİYE'DE ÇOCUK İSTİSMARI ORANIN YÜZDE 33’
Sevinç Koçak ise Türkiye'de çocuk istismarı oranın yüzde 33 olduğunu söyleyerek, çocuk kitaplarının da çocuk oyuncakları kadar çocuklarla temas ettiğini belirtti. Koçak, Oyuncak alır gibi çocuk kitapları almanın risklerine değinen koçak, “Çocuk istismarını destekleyen kitaplar yerine neye göre kitap tercih etmek gerekiyor, bunun üzerine söyleşelim istedik. Çocuğun okuyacağı kitapları aileler gözden geçirmeli. Sadece kitap evlerinden alınan kitaplar da değil, okuldaki kitaplar da gözden geçirilmeli. Çünkü MEB yayınları da son derece sorunlu” dedi.

İlgili haberler
8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

GÜNÜN ÖNERİSİ: Çocuk istismarında gerçek çözüm...

Çocuk istismarı “bireysel sapıklık” olmadığı gibi bunun çözümü de “idam, hadım” değildir. Peki gerçe...

GÜNÜN UYGULAMASI: Çocuk istismarı görüntülerini te...

Google, çocuk istismarı görüntülerini tespit eden bir yapay zeka (AI) geliştirdiğini ve ücretsiz ola...