Çocuğu, kadını korumayan yargı AKP’li vekile 6284 ile kalkan oldu
Kadına yönelik şiddeti önlemek üzere çıkarılan 6284 sayılı Kanun eski AKP Milletvekili Şükrü Ayalan’a kalkan oldu.

Çocuğu ve kadını korumayan yargı Eski AKP Milletvekili Şükrü Ayalan’ın başvurusu üzerine harekete geçerek Gazeteci Murat Ağırel’e karşı koruma kararı verdi. Kararın gerekçesi Ağırel’in yolsuzluk iddiası içeren haberleriydi.

Ağırel’in ilaç sektöründeki yolsuzluklara ilişkin haberlerinde ismi geçen Ayalan, İstanbul 1. Aile Mahkemesine başvurarak ‘Hakkında asılsız haberler yaptığını’ iddia etti ve kadına yönelik şiddeti önlemek üzere çıkarılan 6284 sayılı Kanun’u dayanak yaparak koruma kararı çıkarttırdı.

Çok sayıda kadın tehditlere rağmen koruma kararı verilmemesi nedeniyle ya da verilen koruma kararlarının gereği yerine getirilmediği için katlediliyor ya da şiddete maruz kalıyor.

2023 ocak ayında Kırşehir’de özel harekat polisi Hüseyin Emre Yılmaz’ın, öldürdüğü boşanma aşamasındaki Aslı Yılmaz'ın, 1 ay önce sona eren uzaklaştırma kararının uzatılma talebinin, Antalya 9'uncu Aile Mahkemesi'nce, şüphelinin şiddette bulunacağına yönelik delil olmadığı için reddedildiği ortaya çıktı. Fail uzaklaştırmanın bitmesiyle geri verilen silah ile cinayeti işlemiş.

Yine 2021 yılı ekim ayında Boğaziçi Üniversitesinin atanmış rektörü Naci İnci bir ilke imza atarak 14 öğrenci hakkında 6284 sayılı Yasa uyarınca tedbir kararı aldırmıştı.

Fotoğraf: KCDP

İlgili haberler
Polisin korumadığı kadın kendini korumak için köpe...

Çankaya’da boşandığı Mehmet E.’den ölüm tehditleri alan ve polisin korumadığı Pelin C., kendini koru...

Katil Deniz Özarslan Nerede?| Ezgi’yi korumayan de...

Ezgi Zerkin defalarca kolluk ve yargıya başvurmasına rağmen boşanma aşamasında olduğu Deniz Özarslan...

‘Aileyi koruma’ lafının altından yine nefret ve dü...

‘Aileyi koruyoruz’ kod adıyla yürütülen tüm politikalar sonucunda adım adım eşit yurttaşlık hakkımız...