Çocuğa şiddete ceza yok
Urfa’da çocuğunu zincirle boğazından bacaya bağlayan baba da halk otobüsünde bir çocuğu döven adam da çıkarıldıkları mahkemelerce serbest bırakıldı.

Urfa’da çocuklara yönelik yaşanan iki şiddet olayı da cezasız kaldı. Mahkemeler iki ayrı şiddet olayında aynı karara imza attı, şiddet uygulayanlar herhangi bir ceza almadı.

Urfa’nın Karaköprü ilçesinde İbrahim Halil Y, oğlu Yusuf Y’yi oturdukları evin çatısındaki bacaya boynundan zincirle bağladı. 5 katlı bir apartmanın çatısındaki bacaya boynundan zincirle bağlanan Yusuf Y’yi görenler durumu polise bildirdi. İhbarla olay yerine geçen polis, hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı çatıda aç ve susuz şekilde boynunda 1 metre uzunluğundaki demir zincirle bağlı Yusuf Y’yi buldu. Bitkin şekilde güçlükle zincirden kurtarılan çocuğun, kendisini babasının zincirlediğini söylemesi üzerine baba İbrahim Halil Y. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından baba İbrahim Halil Y, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

ÇOCUĞU DÖVEN ZANLI SERBEST
Yine Urfa’da özel halk otobüsünde 10 yaşındaki B.A’yı kemerle dövdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Y.B, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Özel halk otobüsünde B.A’yı kemerle dövdüğü görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine gözaltına alınan Y.B, emniyetteki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemede çocuğu ‘Küfür ettiği’ için dövdüğünü itiraf etti. Bu ifadeye ve kamera görüntülerine rağmen zanlı serbest bırakıldı.

İlgili haberler
GÜNÜN RAKAMI: Korunmaya muhtaç çocuk sayısı 2 yıld...

Bu korkunç artışın en temel gerekçesi ise artan yoksulluk.

Adaletsizliğin kurbanı olan çocuklar

Anneleriyle beraber doğduğunda ya da doğduktan kısa süre sonra cezaeviyle tanışan 560 çocuk kötü koş...

Çocuk istismarı 3 kat arttı! Davaların neredeyse y...

Adalet verileri, yılda ortalama 8 bin çocuğun cinsel olarak istismar edildiğini ortaya koyuyor. Bu,...