Cinsel saldırıyla suçlanan Avukat Muhittin Köylüoğlu gözaltına alındı
Öykü isimli stajyer avukatın cinsel saldırı ve tehdit suçlamalarının ardından Avukat Muhittin Köylüoğlu’nun gözaltına alındı.

Öykü isimli stajyer avukatın sosyal medyada Avukat Muhittin Köylüoğlu tarafından cinsel saldırıya uğradığını söyleyerek can güvenliğinden endişe ettiğini paylaşmıştı. Kadınların tepki gösterdiği suçlama sonrası Köylüoğlu’nun gözaltına alındı.

İstanbul’da mesleğe yeni başlayan Öykü isimli Hukuk Fakültesi öğrencisi, yanında çalıştığı ve babasının da avukatı olan Muhittin Köylüoğlu tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını açıkladı.

Öykü’nün Twitter hesabından yaptığı açıklamaların ardından söz konusu avukatın başka kadın avukatlara dönük cinsel saldırılarının da olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre ceza avukatı Muhittin Köylüoğlu’nun ofisinin ve evinin arandığı ve Köylüoğlu’nun gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?
Hukuk fakültesi öğrencisi Öykü A., 16 Şubat günü "Merhaba Ben Öykü" (@MerhabaOyku) adlı Twitter hesabından, bir dönem yanında çalıştığı İstanbul Barosuna kayıtlı Avukat Muhittin Köylüoğlu’nun cinsel saldırısına uğradığını duyurdu ve "Ölmek istemiyorum, lütfen sesimi herkese duyurun" çağrısı yaptı.
23 yaşındaki Öykü A.'nın bu çağrısı, kısa sürede binlerce kadına ulaştı ve dayanışma mesajları yağdı. Öykü A.'nın mesajları sonrası başka kadın avukatlar da Muhittin Köylüoğlu’nun tacizine maruz kaldıklarını ya da buna şahit olduklarını sosyal medya aracılığıyla dile getirdiler.
Ayrıca Muhittin Köylüoğlu’nun eski eşine şiddet uyguladığı, bu nedenle hakkında uzaklaştırma kararı verildiği ortaya çıktı. Öte yandan Muhittin Köylüoğlu’nun Facebook hesabından feminizmi hedef aldığı paylaşımları da yeniden gündeme geldi. Kendisiyle iletişime geçen kadın avukatlarla birlikte adliyeye giden Öykü A., suç duyurusunda bulunup ifade verdi. Tacize maruz kaldıklarını aktaran diğer kadın avukatlar da şikayetçi olacaklarını beyan ettiler.



İlgili haberler
Avukatın eteğini kısa bulan hakim Yoylu’ya 7 yıla...

Kadın avukatın eteğine kısa diyerek fotoğrafını çekmeye çalışan hakim Mehmet Yoylu hakkında 3 yıldan...

Kadınlardan bekçilere itiraz: Şiddet, taciz, tecav...

Şiddeti, tacizi, tecavüzü, cinayetleri önlemek bir yana, kadınların kamusal alandan çekilmesine yol...

Profesör hekim H.B. tecavüz suçuna tepki gösterdim...

Bu yazıyı yazmamdaki neden, hakkında birçok cinsel suç iddiası bulunan H. B. tarafından hakkımda Göl...