Cinsel saldırı faili H.B. davası yargı eliyle uzatılıyor: Sanık avukatlarının talebi üzerine yeniden rapor istenecek
Ankara’da çalışanı veteriner hekim Ç.B.’ye tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Prof. Dr. H.B. davasında mahkeme mütalaa hazırlanması yönünde karar verdi.

Ankara VCOM çalışanı veteriner hekim Ç.B.’ye tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Hasan Bilgili davasında mahkeme yeniden tutuklama talebini reddederken Prof. Dr. Hasan Bilgili, Serkan Durmaz ve delilleri karartan Hüseyin Şenyurt’a ilişkin mütalaa hazırlanacağı yönünde karar verdi. Duruşma 1 Haziran’a ertelendi.

Ankara’da, 2 Nisan 2019’da sahibi olduğu VCOM Veteriner Cerrahi ve Ortopedi Merkezinde çalışan veteriner hekim Ç.B.’yi cinsel saldırıya maruz bıraktığı gerekçesiyle tutuklanan, ardından itiraz üzerine serbest bırakılan Prof. Dr. H.B. ile delilleri yok etmede ona yardım eden veteriner hekim S.D. ve Jinekolog Dr. H.Ş. hakkında açılan davanın 9’uncu duruşması Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Sanık H.B., S.D. ve H.Ş., tecavüze maruz kalan Ç.B. ailesi ve avukatları duruşmada hazır bulunurken, çok sayıda kadın duruşmayı takip etti.

KADIN ÖRGÜTLERİNİN ‘TUTUKLANSIN’ PANKARTINA SUÇ DUYURUSU İSTENDİ

Duruşma kimlik tespitiyle başladı. Duruşmada söz alan H.B.’nin avukatı, heyet ve faillerin baskı altında olduğunu iddia etti. Kadın örgütleri ile hukuk örgütlerinin duruşma öncesi “Tecavüzcü H.B. ve S.D. ile iş birlikçi H.Ş. tutuklansın” yazılı pankartları asarak duruşmaya katılım çağrısı yapmalarının suç teşkil ettiğini öne sürerek, “İnsanlar duruşmadan haberdar edilmekte ve sanıklar itibarsızlaştırılmaktadır. Bu bir suç ve suç duyurusunda bulunulmalı. Duruşmanın gizliliğine karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

FAİL AVUKATI YAYIN YASAĞI TALEP ETTİ

Ç.B’nin avukatı Aslı Arıhan davanın topluma mal olduğunu belirterek, “Bu davanın takibinin böyle sınırlandırması Anayasa’yı ihlal eder. Kendileri rahat rahat savunma yapabiliyor. Sorun yaşadıkları olmamıştır. Özgecan cinayetinden sonra toplumda toplumsal dava duyarlılığı var. Ben bu davada vekil olmadan önce sosyal medyada bu dava zaten vardı. Karşı taraf beni hedef alıyor. Bu meslek etiğine de aykırı” dedi. H.Ş.’nin avukatı ise yayın yasağı talep ederek şunu söyledi: “Her şey çok taraflı bir şekilde insanları kışkırtarak, kine sevk eder şekilde her yerde yayımlanır halde geldi. Mahkeme salonu çıkışında büyük bir güruh ‘Cezanızı biz vereceğiz’ diye bağırıyordu.” Fail avukatlarının taleplerini karara bağlayan mahkeme, avukatların yayın yasağı ile dosyanın gizli sürdürülmesi yönündeki taleplerinin reddine karar verdi.

YENİ ATK RAPORU TALEBİ REDDEDİLDİ

Ardından dosyaya eklenen ATK’den gelen bilirkişi raporuna dair söz alan avukat Aslı Arıhan, “Aleyhte konuları kabul etmemekle birlikte rapor beyanlarımızı destekliyor” dedi.

Fail avukatları ise ATK üst kurulundan yeni bir rapor hazırlanması talebinde bulundu. Talebe ilişkin ara karar kuran mahkeme, ATK üst kurulundan yeni rapor alınması talebini reddetti.

Aslı Arıhan olayı ve ATK raporuna ilişkin konuştu. İnsanların artık adaletin tecelli etmesini beklediğini söyleyen Arıhan, “Deliller yok edildi. Heyetin gözüne baka baka gerçeğe aykırı beyanda bulunabiliyorlar. ‘Onun odasına gitmeyin’ denen bir insan. Kendi meslektaşları olabilir demişler. Ç.B bunu yapmasaydı, dava açmasaydı yapmaya cesaret etmeye devam edecekti. Bu sadece Ç.B davası değil orada bir düzen kurulmuş. Cezasızlığa kimsenin gücü kalmamıştır” dedi.

SANIKLARA TEPKİ GÖSTEREN KADINLARDAN BİRİ POLİS TARAFINDAN DARP EDİLDİ

İddia makamı esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için süre verilmesi talebinde bulundu. Tutuklama taleplerinin reddi yönünde karar verdi. Ara kararını açıklayan mahkeme, iddia makamının mütalaasının hazırlamak üzere gelecek celseye kadar süre verilmesine karar vererek faillerin tutuklanmasını reddetti. Duruşma 1 Haziran saat 10.00’a ertelendi.

Mahkeme bitiminde kadınlar fail avukatlarının kadınları hedef göstermesi nedeniyle ‘Tecavüzcüye tecavüzcü denir’ diyerek tepki gösterdi. Kadınlar polisler tarafından mahkeme salonundan dışarı çıkarılırken ‘Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz’ sloganı attı. Bir kadın polis tarafından darp edilerek işlem yapılması için adliyede bulunan karakola götürüldü. Daha sonra karakoldan serbest bırakılan kadın darp raporu almak üzere hastaneye gitti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Veteriner hekime tecavüz davasında skandal| Sanık...

Veteriner Ç.B.’ye tecavüz eden ve tutuksuz yargılanan H.B. davasında sanık avukatları tarafından get...

Veteriner hekime cinsel saldırı davas| Ç.B.’nin if...

Prof. Dr. H.B. ve yardımcısı S.D.’nin veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunmaktan yargılandığı da...

Cinsel saldırı davasında yargılanan veterinere diğ...

Ankara’da veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırı davasında yargılanan Veteriner S.D., ‘yetkisiz tıbbı müda...