Çiğli’de kadınlar Viyan Kadın Korosu etkinliğinde bir aradaydı
Viyan Kadın Korosu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir etkinlik düzenledi. İşçi, emekçi kadınlar katılımının yoğun olduğu etkinlikte kadınlar birlik çağrısı yaptı.

Çiğli’de kadınların oluşturduğu Viyan Kadın Korosu 8 Mart’ı bir etkinlikle karşıladı. Kadın sorunlarının konuşulduğu, tiyatro etkinliğinin ve sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinliğe çeşitli iş yerlerinden ve semtlerden 160 kadın katıldı.

Kısa süre içinde fakat hummalı bir çalışma ile herkesin yeteneğine göre bir görev aldığı çalışma, etkinliğin yapılacağı gün de devam etti. Salonun hazırlanmasından, etkinlikte sunulan yiyeceklerin hazırlanmasına kadar her şeyi kadınlar  el birliğiyle hazırladı.

Viyan Kadın Korosundan kadınlar ‘Susmayacağız, ölmeyeceğiz’, ‘Kreş hakkımızı istiyoruz’ taleplerinin yazılı olduğu önlükler giydi. Açılış ve sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlik şiir dinletisi ve VARTO-DER Tiyatro Grubunun gösterisiyle devam etti. Tiyatro grubu etkinlikte çeşitli skeçler sergiledi. Kadın sorunları ve taleplerinin öne çıktığı etkinlikte, sorunların çözümü ve taleplerin elde edilmesi için birlik çağrısı yapıldı.

Viyan Kadın Korosunun 2 kez sahne aldığı etkinlikte izleyicilerin çoşkulu katılımı dikkat çekti. Halaylarla devam eden etkinlik, Viyan Kadın Korosuna katılım çağrısıyla sona erdi.
Etkinliğe Çiğli Organize Sanayiden Altın Nakış ve Akar Tekstil fabrikalarından kadın işçilerin yanı sıra semtlerden katılan kadınlar bir araya geldi.

İlgili haberler
Esenyalılı kadınlar 8 Mart şenliğinde buluştu

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin “Kadınların yaşam hakkını, emeğini ve geleceğini yok sayanlara k...

İstanbul’da kadınlar 8 Mart mitinginde buluştu

“Savaşa, OHAL’e, cinsiyetçiliğe karşı emeğimiz, kimliğimiz ve özgürlüğümüz için direniyoruz” sloganı...

Kartal’da bir 8 Mart sohbeti: Ne güzel güçlüymüşüz...

Kartallı kadınlar Ekmek ve Gül yazarı Fulya Alikoç'un konuşmacı olarak katıldığı bir 8 Mart etkinliğ...