Kartal’da bir 8 Mart sohbeti: Ne güzel güçlüymüşüz biz hepimiz!
Kartallı kadınlar Ekmek ve Gül yazarı Fulya Alikoç'un konuşmacı olarak katıldığı bir 8 Mart etkinliği düzenlediler.

Kadına yönelik şiddetin, çocuk istismarının, ayrımcılığın ve eşitsizliğin artışının arka planına bakan, bu hayati sorunların gündelik yaşamlarında nasıl etkide bulunduğunu konuşan kadınlar etkinliğinden sonunda "Bir arada olmak, yalnız olmadığını bilmek güç katıyor" dediler.

Öğrenci, ev kadını, işçi, esnaf, büro çalışanı... Kartallı kadınlar 8 Mart öncesi bir araya geldiklerinde her birinin okulda, evde, işyerinde, büroda, sokakta yaşadığı sorunları paylaşmanın iyi geleceğini biliyorlardı elbette. 8 Mart'lar zaten en çok da bu yüzden güzel :) Yalnız olmadığımızı bilelim, birlikte neler yapabileceğimize dair kafa yoralım, sözümüzü söyleyelim, değiştirme gücümüzle eyleyelim diye...

İşte Kartallı kadınların sohbetinden küçük bir video: 

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin “Kadınların yaşam hakkını, emeğini ve geleceğini yok sayanlara karşı yan yana gelelelim, dayanışmayı büyütelim” şenliğine 500’ün üzerinde kadın katıldı. 
8 Mart’ı Tuzluçayır’da kutlayan kadınlar Tekmezar Parkı’nda açıklama yaptı. Eşitsizliğe, baskıya, şiddete, istismara karşı susmayacaklarını söyleyen kadınlar, sonrasında 8 Mart şenliğinde buluştu.
İlgili haberler
İşçi kadınların dertleri de talepleri de ortak

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Derneği olarak geçtiğimiz hafta işçi kadınlarla buluşarak çalışma koşulla...

Başka bir hayat için kadınlar 8 Mart’a

8 Mart vesilesiyle kadınlarla bir araya gelen, onların sorunlarını dinleyen, çözüm önerileri arayan...

Sesimizi çoğaltıyor, karanlığı yırtıyoruz

8 Mart kutlamalarına hazırlık yapan, talepleriyle alanlarda olacak kadın platformları eşit, özgür, ş...