Çiğli Kadın Platformu: Davanın takipçisiyiz
Geçtiğimiz hafta Çiğli Köyiçi mahallesinde iki kadının öldürülmesinin ardından Çiğli Kadın Platformu basın açıklaması düzenledi. Kadınlar, davanın takipçisi olacaklarını belirti.

19 Haziran tarihinde Çiğli Köyiçi mahallesinde Habibe Çevik ve kız kardeşi Fatma Çevik Akta, Habibe Çevik’in eski eşi Göksel Sağlam tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Edinilen ilgiye göre Menemen Açık cezaevindeki Göksel Sağlam izinle dışarı çıkarak Habibe Çevik’in yanına gitmiş ve Habibe Çevik’in kız kardeşiyle ile birlikte iki kadını da öldürmüştü.

İki kadın için Çiğli Merkez Ziraat Bankası önünde Çiğli Kadın Kadın Platformunun yaptığı basın açıklamasını kadınlar adına Kızbes Seyhan Aydın okudu. Aydın, “Habibe kızkardeşimiz Göksel Sağlam tarafından şiddete ve tehdide maruz kaldığı için şikayetçi olmuş, koruma kararı aldırmış ve sonunda Denizli’de kadın sığınma evinde kalıyordu. Ancak, sığınma evinde kalan kadınların çocuklarına yönelik tedbirlerin yetersiz olması dolayısıyla, annesinde kalan çocuklarını görmek ve onların eğitimiyle ilgili resmi evraklarla uğraşmak için İzmir’e gelen Habibe, ertesi gün tekrar yola çıkmayı planlarken kız kardeşiyle birlikte vahşi bir katliama kurban oldular” dedi.

Koruma kararı olan Habibe Çevik’e Göksel Sağlam’ın izinli olduğu bildirilmiş olsaydı şuanda hem kendisinin hem de kız kardeşinin hayatta olacağını belirten Aydın, “Daha öncede birçok kez ceza alan sanığın infaz rejiminde suçluları koruyan kollayan denetimli serbestlikten yararlanması bu cinayete, ister istemez sebebiyet verdi. Göksel Sağlam, izinli olmasaydı bu vahşet yaşanmayacaktı” diye konuştu.

Kadına yönelik şiddetle ilgili hiçbir suçun ‘uzlaştırmaya tabi suçlar’ kapsamına alınmasını kabul etmediklerini söyleyen Aydın, “Her gün bu ülkede kadınlar erkek şiddetine maruz kalıyor, tacizlere tecavüzlere uğruyor. Yaşam alanlarımızı bize zindan etmeye çalışan erkek egemenliği hayatın her alanında namlusunu üzerimize doğrultmuş vaziyette. Uygulanan indirimler, cezasızlıklar, yeni cinayetlerin önünü açıyor. Cezalar caydırıcı olmalı” dedi. Aydın son olarak Göksel Sağlam ve tüm kadın katillerinin hak ettikleri en ağır cezaları alana kadar mücadele edeceklerini vurgulayarak, “Bu davanın takipçisi olacağız. Bir kadın daha eksilmeyene kadar mücadele edeceğiz. Tüm kadınların eşit ve özgür bir biçimde yaşayabileceği bir dünya istiyoruz” diye konuştu.

İlgili haberler
Kadın cinayeti davalarında yargının durumu

Nevin Yıldırım kararı nasıl değerlendirilmeli? Mahkeme Name Öztürk için ne diyecek? Kadın davalarınd...

Diyarbakır’da son üç haftada üç kadın cinayeti!

Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Gazal Bayram Koluman ve Roza Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya y...

Çiğli Kadın Platformu öldürülen kadınlar için soka...

İzmir Çiğli’de öldürülen Habibe ve Fatma kızkardeşler için kadınlar sokağa çıkıyor.