Cezaevinden bile tehditler savurdu!
Eski sevgilisi tarafından silahlı saldırıya uğrayarak tek gözünü kaybeden Y.O’nun davası, istinaf mahkemesinin bozma kararının ardından Ankara Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

26 Nisan 2016 tarihinde saldırıya uğrayan Y.O, 3 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan sanık tarafından tehdit ediliyor. Sanık Ömer Faruk A’nın avukatı HTS kayıtlarına bakılmasının gerek olmadığı ifadelerin ve olayın açık olduğunu belirterek, “Y.O müvekkilime bir kız değil erkeğin bile ağzına alamayacağı sözler sarf etmiştir.” dedi. Derneklerden avukatların davaya katılmasına da karşı çıkan sanık avukatı, “Mümkün olsa da biz de erkeğe karşı şiddet derneği kursak. Ağır başlı bir kadına şiddet uygulansaydı avukatların katılma taleplerini anlardık. Bu derneklerin katılma taleplerinin gereği yok zaten işleri güçleri şikayet etmek iftira atmak” dedi. Y. O’nun Avukatı Kübra Ekmen, dava açıldığından beri müvekkiline yönelik ısrarlı takip ve tehditlerin devam ettiğini, sanığın bir pişmanlığı bulunmadığını, serbest bırakıldığı takdirde ölüm tehlikesi yarattığını ifade etti. Müdahillik talep eden avukatlardan Gizem Özden ise davanın teknik olarak bir cinayet dosyası gibi incelendiğini ve ‘Tasarlayarak öldürme’nin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Sanık Ömer Faruk A’nın hapishaneden “Ona söyleyin, benim burada yatarım kadar onun da ömrü var” dediğine dikkat çeken Özden, savcılığa bildirdiklerini ve bu durumda bile müvekkilinin hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi.

SANIK AVUKATLARI BİLE TEHDİT ETTİ
SEGBİS ile dinlenen sanık Ömer Faruk A, Y.O’nun kendisine iftira attığını iddia etti. Y.O’yu savunmak için müdahillik talep eden avukatları “Bundan sonra görürler” diye tehdit eden sanığın konuşması mahkeme heyeti tarafından kesildi. Mahkeme heyeti, avukatların müdahillik taleplerini kabul ederken, sanığın Y.O’yu takip etmesine yardım ettiği iddia edilen B.A’nın tutuklanma talebini reddetti. 14 Aralık’ı 15 Aralık’a bağlayan gece 02.45’te olay yerinde keşif yapılmasına ve sanık Ömer Faruk A’nın tutukluluğuna karar verilerek bir sonraki duruşma 15 Ocak 2020’ye ertelendi.

İlgili haberler
Kuzeyden Doğuya Avrupa’da şiddet

Avrupa’da şiddet ne durumda? Her şey gerçekten de muhteşem mi? Peki ya göçmen kadınların durumu? Ger...

GÜNÜN KİTABI: Erkek Şiddetinden Kaçarken... Türkiy...

Ercüment Akdeniz yazdı: ‘Emek ile yoğrulmuş kitap Türkiye’nin sığınma rejiminde kadınların ve LGBTİ+...

Şişli’de ‘Krize, şiddete, eşitsizliğe karşı Ekmek...

Şişli Ekmek ve Gül Grubunun çağrısıyla kadınlar “Krize, şiddete, eşitsizliğe karşı Ekmek ve Gül Foru...