Cem Garipoğlu'nun mezarındaki kemiklerin Garipoğlu'na ait olduğu ortaya çıktı
15 yıl önce Münevver Karabulut'u vahşice katleden Cem Garipoğlu'nun mezarındaki kemiklerin kendisine ait olduğu açıklandı.

İstanbul'da 2009 yılında Münevver Karabulut'u katleden Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki inceleme tamamlandı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezardaki kemiklerin Garipoğlu'na ait olduğunu açıkladı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "Cezaevinde intihar ettiği tespit edilerek defnedilen Cem Garipoğlu'nun, ölmediği ve defnedilen kişinin farklı biri olduğuna yönelik iddialar üzerine Karabulut ailesinin talebi ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının kararıyla 3 Ekim 2024 tarihinde feth-i kabir işlemi yapılmıştır. İstanbul Adli Tip Kurumu uzmanları tarafından yapılan inceleme sonrasında Biyoloji İhtisas Dairesi’nde kemik, diş ve diğer tüm örnekler üzerinde DNA incelemeleri büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiştir.

Yapılan işlemlerin sonucunda mezardan çıkarılan örneklerin, Baba Mehmet Nida ve Anne Tülay Makbule'nin müşterek çocuğu Cem Garipoğlu'na ait olup yine bu kişinin 2014 yılında otopsi işlemi yapılarak intihar ettiği belirlenen şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğu tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Münevver Karabulut'u katleden ve uzun bir süre Türkiye'nin gündeminde olan katil Cem Garipoğlu'nun kaldığı Silivri Cezaevi'nde intihar ettiği ve cansız bedeninin bulunduğu açıklanmıştı. Ancak, Cem Garipoğlu'nun cezaevinde gerçekten intihar edip etmediği tartışmalarına bir nokta koymak için babası Mehmet Nida Garipoğlu, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak oğlunun mezarının açılması ve DNA eşleştirmesi yapılması talebinde bulunmuştu.

Aynı yönde başvuruda bulunan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de “Bize göre artık mezarın açılmamasına ilişkin hiçbir makul meşru gerekçe kalmamıştır. Burada yapılması gereken tek şey artık bu mezarın açılması. Kamu vicdanı rahatsız. Kimse adaletin tecelli ettiğini düşünmüyor. İnsanlarda Cem Garipoğlu'nun ölmediği cezaevinden kaçırıldığına dair yaygın bir kanaat ve intiba var” açıklamasını yapmıştı.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Münevver Karabulut’un faili Cem Garipoğlu'nun mezarının...

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması soruşturmasın...

13 yıl önce öldürülen Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun ölmediği iddiası üzerine mezarı...

Kadın cinayetleri: Münferit değil, politik!

CHP Denizli vekili Gülizar Biçer Karaca: Kadın cinayetleri münferit olay, kişisel sorun, magazinleşt...