Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak
Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Münevver Karabulut’un faili Cem Garipoğlu'nun mezarının intihar edip etmediğinin tespiti için açılması talebinin kabul edildiğini açıkladı.

İstanbul'da 2009'da katledilen Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun cezaevinde gerçekten intihar edip etmediğinin tespiti için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına mezar açılması ve DNA eşleştirmesi yapılması talebi kabul edildi. Silivri Cezaevinde ölü bulunduğu açıklanan Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildi. Açıklamayı Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir sosyal medyadan yaptı:

“Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi ve bu konuda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazıldı. Yıllardır gittiğimiz her yerde, üniversitelerde, panel ve seminerlerde, yazılı ve görsel basında, sosyal medyada en fazla sorulan ve halkımızın önemli ölçüde ikna olmadığı bu muamma bu suretle giderilmiş olacak.”

Münevver Karabulut'u katleden ve uzun bir süre Türkiye'nin gündeminde olan katil Cem Garipoğlu'nun kaldığı Silivri Cezaevi'nde intihar ettiği ve cansız bedeninin bulunduğu açıklanmıştı. Ancak, Cem Garipoğlu'nun cezaevinde gerçekten intihar edip etmediği tartışmalarına bir nokta koymak için babası Mehmet Nida Garipoğlu, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak oğlunun mezarının açılması ve DNA eşleştirmesi yapılması talebinde bulunmuştu.

Aynı yönde başvuruda bulunan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de “Bize göre artık mezarın açılmamasına ilişkin hiçbir makul meşru gerekçe kalmamıştır. Burada yapılması gereken tek şey artık bu mezarın açılması. Kamu vicdanı rahatsız. Kimse adaletin tecelli ettiğini düşünmüyor. İnsanlarda Cem Garipoğlu'nun ölmediği cezaevinden kaçırıldığına dair yaygın bir kanaat ve intiba var” açıklamasını yapmıştı.

Fotoğraf: DHA