Çanakkale 8 Mart Kadın Platformu: 'Şiddet suçtur, cezasız kalmamalıdır'
Çanakkale 8 Mart Kadın Platformu Kepez'de bir kadının partneri olduğu iddia edilen bir erkek tarafından sokak ortasında darp edilmesine yönelik basın açıklaması yaptı.

Çanakkale 8 Mart Kadın Platformu, Kepez'de partneri olduğu iddia edilen bir erkek tarafından sokak ortasında darp edilen kadın için basın açıklaması yaptı. Platform 17 Temmuz'da görülecek olan davayı da yakından takip edeceklerini ilan etti.

Çanakkale Olay gazetesinden Damla Yeltekin'in aktardığına göre Platform, gerçekleşen şiddete dair yaptıkları basın açıklamasında, “Çanakkale'nin Kepez beldesinde bir kadın sokak ortasında, herkesin gözü önünde darp ediliyor. Saldırgan tarafından hastaneye götürülen kadın yüzünde kırık kemikler olması nedeniyle ameliyata alınıyor. Nasıl oluyorsa bu saldırgan iki gün boyunca kadının yanında refakatçi olarak kalabiliyor, tehdit ve tacizlerine devam ediyor. Kadının, durumu hastane güvenliğine söylemesi üzerine Ö. K. polis tarafından gözaltına alınıyor ve ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor. Olay sosyal medyada gündem olunca Ö. K. tutuklanıyor. Görüldüğü üzere ihmaller zinciri ile karşı karşıyayız” dedi.

'ŞİDDETİ MEŞRULAŞTIRAN UYGULAMALAR SON BULSUN'

Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çekilen açıklamada, Çanakkale'de bulunan kadın hakları dernekleri ve örgütlerinin şiddete ve ayrımcılığa uğrayan kadınların her zaman yanında yer alacağı vurgulandı. Kadınların "eşitlikçi, barışçıl, huzurlu, güvenli ve haklarının yasalarla korunduğu bir yaşam" istediği belirtilirken şiddeti meşrulaştıran tutum ve uygulamaların son bulması istendi. Gerçekleşen olayın yalnızca darp olmadığına; ısrarlı takip, hürriyeti kısıtlama ve tehdit olduğuna dikkat çekilen açıklamada "Kadınlar olarak; insan hak ve onuruna uygun şekilde yaşamak, eşit hak ve özgürlüklere sahip olmak için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Çanakkale’de 8 Mart Kadın Platformu olarak basın yoluyla haberdar olduğumuz bu olayın takipçisi olacağız. Şiddet suçtur, cezasız kalmamalıdır" denildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Çanakkale 8 Mart Kadın Platformu: 'Çocuk istismarı...

Türkiye'de artan çocuk istismarı vakalarına karşı Çanakkale 8 Mart Kadın Platformu, basın toplantısı...

Çanakkaleli kadınlar: Yargı makamları el birliğiyl...

Çanakkaleli kadınlar, boşanma aşamsında olduğu eşini iki kere kaçırıp şiddet uygulayan Şerbetli Köyü...

Çanakkale’den kadınlar: Ses çıkarmalıyız, bir şeki...

Çanakkale’de kadınlar, zamlara, eşitsizliğe, cinayetlere, sömürüye karşı 8 Mart taleplerini dile get...