Cam işçileri ve ailelerinin ‘iş, aş, adalet’ yürüyüşü sürüyor
Paşabahçe Kırklareli Cam fabrikasında işten atılan işçiler ve ailelerinin Şişecam Genel Merkezine başlattığı yürüyüş devam ediyor. İşçiler “iş, aş, adalet” mücadelesine dayanışma çağrısı yapıyor.

Paşabahçe Kırklareli Cam fabrikasında fırın kapatma gerekçesiyle işten atılan ve direnişe geçen 90 işçinin ve ailelerinin “İş, aş, adalet” talebiyle Tuzla’da bulunan Şişecam Genel Merkezine başlattığı yürüyüş devam ediyor. Başta cam işçileri olmak üzere herkese dayanışma çağrılarını yineleyen işçilere yürüyüş boyunca destekler de devam ediyor.

Trakya Döküm işçileri fabrikaları önüne çıkarak cam işçilerine destek verdi.

Lüleburgaz’da kurdukları çadır önünden yürümeye başlayan cam işçileri ilk geceyi Evrensekiz sapağında geçirdi. İlk gün beklediklerinden fazla destek aldıklarını ifade eden işçiler, “Lüleburgaz halkına bir kez daha çok teşekkür ederiz. İlk 10 kilometrede bizi yalnız bırakmadılar. Moraller çok yüksek” dedi.


İlk gün yapılan eylemde işçi yakınları direnişlerini ve taleplerini böyle anlattı

İşçiler bugün de öğle saatlerine doğru, ikinci konaklama durağı olan olan Muratlı kavşağına doğru hareket etti. Ayrıca KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ve Eğitim Sen üyeleri de yürüyüşe katılarak işçilere destek verdi.

İlgili haberler
Cam işçilerinin eşleri, anneleri, çocukları direni...

Şişecam’a bağlı Kırklareli Paşabahçe cam fabrikasından 200’e yakın işçi işten atıldı.Fabrika önünde...

Cam işçilerinin direnişinin bir öznesi de kadınlar

Kadınlar cam işçisi eşlerinin, çocuklarının haksız yere işten atılmasına öfkeli. Direniş çadırında m...

Cam işçileri aileleriyle birlikte eylemde

Cam işçileri ve aileleri talepleri için Lüleburgaz'dan Tuzla'daki Şişecam Genel Merkezine yürüyor. İ...