Çalışanını tacize maruz bırakan mimar patron ‘şeytana uydum’ demiş!
Mimarlık ofisinde iç mimar olarak çalışan kadını taciz eden mimarın yargılandığı dava görüldü.

İzmir’de bir mimarlık ofisinde iç mimar olarak çalışan kadının patronu tarafından tacize uğramasının ardından görülen dava tanıkların dinlenmesi kararıyla 11 Şubat’a ertelendi.

2018 yılı ekim ayında çalıştığı mimarlık ofisinde patronu A.T.A tarafından tacizine maruz kalan B.S.U'nun davası bugün İzmir 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık A.T.A hakkında "Zincirleme cinsel taciz" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasına sanık katılmazken, sanık avukatları, tacize maruz kalan B.S.U ve avukatları hazır bulundu. Duruşmaya B.S.U'nun ailesi, meslektaşları, TMMOB'a bağlı odalar ve kadın örgütleri de izleyici olarak katıldı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada ilk olarak mağdur B.S.U dinlendi. 2018 yılının yaz aylarında işyerinin terasında masada oturdukları sırada sanık A.T.A'nın masa altından telefon ile fotoğraf çektiğini belirten bir ses duyduğunu anlatan B.S.U, durumu önce yanlış anladığını ama daha sonra benzer şekilde olayın yaşanmasından dolayı sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

DURUŞMA 11 ŞUBAT'A ERTELENDİ
Mağdur B.S.U. 'nun ifadesinden sonra duruşma tanıların dinlemesiyle devam etti. Dinlenen tanıklardan E.A bahsi geçen fotoğrafları görmediğini ancak sanık A.T.A'nın olaydan sonra kendisini telefonla arayarak "Şeytana uydum, bir hata yaptım, pişmanım" dediğini aktardı. Dinlenen diğer tanık G.K ise, sanığın telefonunu masanın altına götürdüğünü ve fotoğraf çekme sesini kendisinin de duyduğunu anlattı. Son olarak dinlenen tanık T.Z de yaşanan olaydan sonra işten ayrıldığını ve daha sonra ödenecek maaşı için sanık A.T.A'yı aradığında kendisine "Hata yaptım" dediğini söyledi.

Tanıkların dinlenmesinden sonra mahkeme duruşmayı 11 Şubat 2020 tarihine erteledi.

Duruşma sonrası sanık avukatı mahkeme salonun önünde bekleyen kadınlara bağırarak tartışma çıkardı. Kadınlar ise tacize karşı dayanışmayı her alanda büyüteceklerini dile getirerek bir sonraki duruşmada da hazır olacaklarını söyledi.

İlgili haberler
Kadın mühendisler, mimarlar, plancılar vardır!

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi'ndeki işinden kadın olduğu için atılan Büşra Kaleli için TMMOB İsta...

TMMOB’lu kadınlardan çağrı: İş yerlerinde tacize s...

Mimar patronu tarafından tacize maruz kalan mimar kadın çalışan için kadınlar davaya dayanışma çağrı...

Yurt önünde tacize kadınlardan tepki: Güvenli kent...

Bursa Nilüfer’de Altınşehir Metro İstasyonu yakınlarında üniversite öğrencisi genç kadınların sürekl...